Karhulan 3D-kaupunkimalli

Karhulan osayleiskaavaa ja siihen liittyviä suunnitelmaesimerkkejä 3D-ympäristössä pääset tarkastelemaan alla olevasta linkistä:

Karhulan osayleiskaavan 3D-suunnitelmaesimerkit

Palvelussa voit laittaa eri tasoja ja vaihtoehtoja helposti päälle/pois. Voit zoomata, kääntää näkymää ja liikkua vapaasti haluamiisi kuvakulmiin. Voit myös käyttää varjostusta sekä mitata vaaka-, korkeus- ja vinoetäisyyksiä. Jos olet fyysisesti alueella ja käytössäsi on puhelin, voit paikantaa sijaintisi ja sijaintipisteesi ilmestyy näkymään.

3D-suunnitelmat ovat palvelussa karkeita ratkaisuesimerkkejä, lopulliset ratkaisut tehdään aina yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa. Huomioitavaa on, että myös muut palvelussa olevat aineistot ovat pitkälti automaattisesti luotuja, joten ne saattavat sisältää poikkeavuuksia todelliseen tilanteeseen nähden.

Palvelussa olevat tasot:

3D-suunnitelmat

  • Kanjonin kattamisen vaihtoehdot
  • Karhulan torin ympäristö
  • Katumallinnukset

Lisäksi aineistossa on

  • Fotogrammetrisesti muodostettu pistepilvi Drone ilmakuvauksesta kesältä 2019 – Pistepilvi (Dronekuvat)
  • Ilmalaserkeilauksesta automaattisesti luodut rakennukset. Keilaus suoritettu syksyllä 2018 – Rakennukset 3D
  • Taustakarttarastikuvina Karhulan osayleiskaava, Drone ilmakuvista muodostettu ortokuva, ajantasa-asemakaava sekä pohjakartta. Valittu taustakartta on projisoitavissa maanpinnalle, jos maanpinta on laitettu päälle.
  • Maanpinta on luotu automaattisesti luokitellusta ilmalaserkeilauspistepilvestä.

Palvelu ei toimi kaikilla selaimilla esim. Internet Explorer ei ole tuettu. Huomattava on myös, että aineistot ovat suuria ja niiden latautuminen kestää, etenkin taustakarttojen latautuminen ja projisointi maanpinnalle.

 

Takaisin edelliselle sivulle