Kaupunkiauto

Kotkalla on tällä hetkellä käytössä kaksi sähköautoa. Taustalla on syksyllä 2017 alkanut kokeilu OP Yhteisauto-palvelun kanssa ja kokeilun tavoitteena oli löytää Kotkaan kestävän kehityksen periaatteiden mukainen liikenneratkaisu. Pilottijakso on päättynyt OP:n kanssa ja nykyinen Leasing yhteistyöyritys on Secto Oy.

Vuokraus yksityishenkilöille työajan jälkeen

Yhteisautojen vuokraus ei ole mahdollista tällä hetkellä yksityishenkilöille Kotkan kaupungista riippumattomista syistä. Autot ovat työkäytössä tällä hetkellä normaalisti 7-16 välisenä aikana.

Taustatietoa yhteisautoista

Kotkan kaupunki aloitti syksyllä 2017 kokeilun, jonka aikana kaupunki jakaa kaksi sähköautoa myös kaupunkilaisten vuokrattaviksi. Yhteistyössä OP Yhteisauto-palvelun kanssa toteutettavan kokeilun tavoitteena löytää Kotkaan kestävän kehityksen periaatteiden mukainen liikenneratkaisu.

Kaupungin henkilöstön ja kuntalaisten yhteiskäytössä oleva kaupunkiauto täydentää joukkoliikennettä, kevyttä liikennettä sekä muita liikkumispalveluita. Samalla Kotka luo pohjaa joustavalle liikkumispalveluiden kokonaisuudelle, jossa lyhytaikaiset autonkäyttöpalvelut ovat keskeisessä roolissa.