Lapsi, nuori tai muu läheinen

Kun kotona on väkivaltaa tai sillä uhkailua, on luonnollista, että lapsi tai nuori kokee pelkoa, hätää ja turvattomuutta. Väkivalta koskettaa lasta kohdistuipa se häneen itseensä, toiseen vanhempaan, sisarukseen tai lemmikkieläimeen.

Lapsi ei voi estää aikuisen väkivaltaista käyttäytymistä eikä se koskaan ole lapsen syy. Aikuinen on aina vastuussa käyttäytymisestään.

KUN KOTONA ON VÄKIVALTAA TAI SEN UHKAA, SEKÄ AIKUISIA ETTÄ LAPSIA VOIDAAN AUTTAA.

Kun näet tai kuulet vanhempaasi tai sisarustasi satutettavan, soita tutulle aikuiselle tai mene esim. naapuriin ja kerro, mitä tapahtuu.

Aina voit soittaa myös poliisille numeroon 112.

Kun sinua satutetaan, kerro siitä niin pian kuin mahdollista tutulle aikuiselle, opettajalle, terveydenhoitajalle, mummille tai vaarille. Kun lemmikkiäsi uhkaillaan tai satutetaan, kerro siitä myös tutulle aikuiselle, kuten opettajalle.

--- Laadi turvallisuussuunnitelma ---
Laadi itsellesi turvasuunnitelma, mieti etukäteen, keneen voit olla yhteydessä tai kenen luokse voi mennä hädässä. Ota puhelin aina mukaan, jotta sinut tavoitetaan.

 

LASTEN AUTTAVA PUHELIN

0800 120 400

 

Väkivaltatyön palvelukeskus Pysäkki

Väkivaltatyön palvelukeskus Pysäkki tarjoaa apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan, kymenlaaksolaisille naisille, miehille ja lapsille.
Pysäkki auttaa väkivallan tunnistamisessa ja sen vahingollisuuden ymmärtämisessä.

Palvelut räätälöidään tilanteen ja tarpeen mukaan. Väkivallasta keskustellaan yksilöllisesti nais-, mies- ja lapsityöntekijän kanssa. Tavoitteena on ehkäistä väkivaltaa, lisätä turvallisuutta, sekä vahvistaa yksilön voimavaroja.

Pysäkille voi tulla ilman lähetettä ja palvelu on asiakkaille maksutonta.

Yhteystiedot:

Vastaava työntekijä, lapsityö: 044 344 0246
Naistyö: 044 530 1550
Miestyö: 040 554 2917

Metsontie 39 B, 48220 KOTKA

Keskikatu 13, 3.krs, 45100 KOUVOLA

Sähköposti:
pysakki (at) ensijaturvakoti.kymp.net

Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys / Pysäkki

 

Katso myös oheiset linkit:

www.mll.fi/nuortennetti

www.turvakoti.net