Uimarannat

Kotkan kaupungin alueella on yhteensä viisi yleiseen käyttöön tarkoitettua uimarantaa.Yleisten uimarantojen ylläpidosta vastaa Kotkan kaupungin puistotoimi.

Uimaveden laadunvalvonnasta vastaa Kotkan ympäristökeskus.

Yleiset uimarannat on jaettu kevään 2008 aikana kahteen ryhmään vastaamaan Sosiaali- ja terveysministeriön uimavesiasetuksien 177/2008 sekä 354/2008 ryhmittelyä: yleiset uimarannat ja pienet yleiset uimarannat.

 

Yleiset uimarannat

Yleisiä uimarantoja ovat Mansikkalahti, Santalahti, Tampsan monttu ja Äijänniemi, joissa päivittäinen uimarimäärä on yli 100 henkilöä. Rantojen kunnossapito on säännöllistä ja niiden varusteisiin kuuluvat mm. pukusuojat, WC, jätehuolto sekä muita kalusteita.

Ympäristökeskus ottaa uimarantojen vesistä näytteet joka toinen viikko. Santalahden uimarannalla suoritetaan lisäksi kerran viikossa sinilevätarkkailua osana valtakunnallista leväseurantaa.

Siirry tarkastelemaan näytetuloksia

Uimavesiprofiilit

Mansikkalahti ulkoranta

Äijänniemi

Tampsa

Santalahti

Pienet yleiset uimarannat

Ruonalan uimaranta on pieni yleinen uimaranta, jossa päivittäinen uimarimäärä on alle 100 henkilöä. Rannan varustukseen kuuluu pukukoppi ja WC. Jätehuolto ja kunnossapito ovat viikoittaisia.

Ympäristökeskuksen toimesta uimarantojen vedenlaatu tutkitaan kerran kuukaudessa. Mikäli yleisten uimarantojen veden laadun epäillään heikentyneen, suoritetaan tarvittavia laatututkimuksia useammin.

Yhteystiedot:

Kotkansaaren ulkopuoliset alueet: (Santalahti, Ruonala, Tampsan monttu ja Äijänniemí)
työnjohtaja Sari Yrjölä 044 702 5492.
 


Kotkansaari (Mansikkalahti)
työnjohtaja Satu Ylämäki 044 702 4863.