Mosaiikki

Mosaiikkiin on valittu erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Välähdyksissä teemoja esitellään muutamilla kuvilla ja esineillä. Erityisesti tuomme esille kokoelmistamme aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Teemat myös vaihtuvat toistuvasti. Mikä ilmiö sinun mielestäsi ansaitsisi paikan Mosaiikissa?


Tällä hetkellä Mosaiikissa ovat esillä:
 

 • Keisarinnan tuoli
  Näyttelyssä kerrotaan Kuussaaren parantolasta ja sinne lahjoitetusta tuolista.
   
 • Kyminlinna
  Mosaiikissa kerrotaan Kyminlinnan rakennusvaiheista ja käyttötarkoituksesta läpi aikojen. Kyminlinnan alueen jatkokäyttöä on pohdittu paljon ja se on herättänyt vilkasta keskustelua. Mitä kaikkea Kyminlinnan historiallinen ympäristö mahdollistaisikaan? Näyttelyssä on mahdollista ottaa tähän kantaa.
   
 • Tykkimyssyjä ja tanuja Kymenlaaksosta
  Kyllä sitä ennenkin koreiltiin värikkäästi. Kansannaisten kukikkailla silkkinauhoilla päällystetyt päähineet pitseineen oli ennen kansannaisten arvokkain puvun osa. Mosaiikissa esillä sekä värikkäitä tykkimyssyjä pitseineen Vehkalahdelta, että taidokkaita verkkopitsillä koristettuja tanu-päähineitä Kymin alueelta.
   
 • Kymark
  Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen ja Kymenlaakson museon yhteistyössä toteuttama Kymark - retkiä teolliseen arkkitehtuuriin hanke.Hanketta käsittelevässä näyttelyosastossa voi tutusta Kymark verkkosivuston toimintaan.
   
 • Kaupungin kaunistukseksi
  Kotka on saanut 2000-luvulla erityistä kiitosta hyvin hoidetuista puistoistaan. Kaupungin syntyessä ja kasvaessa 1800-luvun puistot eivät kuitenkaan olleet niitä kohteita, joita olisi ensimmäisinä ajateltu.

Merikeskus Vellamo

Avoinna:
Ma, ti, to-su 10-18
ke 10-20
Tornatorintie 99
48100 Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Opastustiedustelut:

040 350 0497
info (at) merikeskusvellamo.fi


Muut tiedustelut:

tutkija Liisa Koho
040 776 7005
liisa.koho (at) kotka.fi

Kymenlaakson museo
Tornatorintie 99 B
48100 Kotka