Taidenäyttelyt Kymenlaakson museossa 2019

Kehona. Näyttely ääntelee, tuoksuu ja tuntuu. 8.2.-28.4.2019

Kirsi Jaakkola, Toni Lehtola, Sanna Pajunen ja Veijo Setälä

Kehona-näyttelyn lähtökohtina ovat olleet teosten kosketeltavuus, moniaistisuus ja eri ikäryhmien huomioiminen. Aistit antavat teoksista monenlaista tietoa ja laajentavat kokemusta taideteoksesta. Lähtökohtana näyttelyssä on myös eri ihmisten erilainen tapa käyttää aistejaan. Näyttely ääntelee, tuoksuu ja tuntuu.

Teokset ovat leikitteleviä ja monitasoisia tuntoja herättäviä. Kaikki teokset eivät ole vakaasti paikoillaan, vaan ilmestyvät yllättäen nurkan takaa kohtaan, jossa juuri oli tyhjää. Osa teoksista yllättää mittasuhteillaan.

Näyttelyn on kuratoinut Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä ja saavutettavuustuottajana on toiminut Marika Leinonen-Vainio. Näyttely on Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskuksen yhteistuotanto. Teokset ovat osa Porin kaupungin kokoelmia. Näyttelyn lisämateriaaleihin pääset tästä.

Kiitokset | Esteetön Taide ja Kulttuuri ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kuuloliitto, Läntinen tanssin aluekeskus, Näkövammaiset Kulttuurin Ystävät NÄKY ry, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry, Näkövammaisten Keskusliitto, Satakunnan Näkövammaiset ry, Sokeain Lasten Tukisäätiö, Ompelija Kangas Raija, Porin Videotuki, Puutyömalliveistämö Timo Lehtinen Ky.