Kotkan seudun joukkoliikenne

Tältä sivustolta löydät tietoa Hamina-Kotka-Pyhtää-alueen joukkoliikenteestä.
Matkakortti Waltti saapui Kotkan seudun joukkoliikenteeseen 1.7.2016 alkaen, josta lähtien Hamina-Kotka-Pyhtää-alueella on ollut käytössä uudet, entistäkin edullisemmat bussilippujen hinnat!

Lue lisää

 

AikataulutMatkaliput ja hinnatMaksaminen linja-autoissa

Autoissa voi maksaa lippuja tai latauksia vain käteisellä. Pankki- ja luottokortit eivät käy maksuvälineenä. Kertamatkalippua maksettaessa kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta vastaan yli 20 euron seteliä vaihtorahakassan rajallisuuden vuoksi. Varaa käteinen mieluiten tasarahana - myös lippua ladatessasi! Lisälataus muuttui maksulliseksi 1.10.2018. Asiakas maksaa 2 euron latausmaksun per lataustapahtuma.


Kotkan paikallisliikenteen aikataulut

Aikatauluja ei jaeta enää koteihin. Niitä on saatavana maksutta mm. linja-autoista, asiointipiste Ruorista, Karhulan R-kioskilta, kirjastoista,suurimmista opistoista.

 

Walttikortin lisälataus bussissa maksulliseksi

Joukkoliikennejaosto päätti, että 1.10.2018 alkaen Walttikortin lisälataus muuttuu maksulliseksi Kotkan seudun Walttiliikenteen busseissa. Asiakas maksaa 2€ latausmaksun per lataustapahtuma.
Ruorin, Haminan palvelupisteen ja Huutjärven kirjaston palvelupisteen tai Waltti nettikaupan kautta ladattaessa ei latausmaksua peritä.
R-kioskin palvelumaksut Karhulassa säilyvät ennallaan. ( 3,06% ladattavan tuotteen arvosta)
 

Kesälippu 90pvä

Kesälippu 90pvä tuotteen myyntiaika netissä ja palvelupisteissä oli 1.-31.5.2019.
Lippu on voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2019 saakka. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesälipun hinta on laskenut. Esim. yhden vyöhykkeen aikuisen kesälipun hinta on 75€
R-kioski perii asiakkaalta palkkion, joka on 3,06% +alv. 24% latauksen arvosta.
90 päivän kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi lisäladata.

Kotkan seudun Walttiliikenne ilmoittautuu vammaiskorttikohteeksi

Joukkoliikennejaos on päättänyt, että Kotkan seudun Walttiliikenne ilmoittautuu vammaiskorttikohteeksi ja matkustajana olevan vammaisen henkilön avustaja saa matkustaa ilmaiseksi, mikäli vammainen henkilö esittää henkilökohtaisen EU:n vammaiskortin, jossa on avustajatarvetta osoittava A-tunnus. Vammaiskorttia haetaan kelan kautta. Lue lisää osoitteesta www.vammaiskortti.fi

Matkahuollon seutulippu

Matkahuolto myy edelleen Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän asukkaille seutulippua omissa myyntipisteissään. Lippu kelpaa toistaiseksi kaikissa linja-autoissa Haminan, Kotkan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden alueella. Lipun lisälataaminen on mahdollista vain myyntipisteissä.

Muut Matkahuollon lipputuotteet

Matkahuollon valtakunnallisilla 22- ja 44 matkan sarjakorteilla voi edelleen maksaa myös Kotkan seudun Waltti-liikenteen linja-autoissa.

Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot. Sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Playssa. Se toimii NFC toiminnan omaavissa ja Anroid- käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolo kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia. Sovelluksella voi lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta. Sovellus lukee vain Waltti matka- ja kertakortteja.

Reittioppaat

Kotkan seudun joukkoliikenteessä on otettu käyttöön reittiopassovelluksia. Reittiopas palvelut toimivat tietokoneen lisäksi mobiililaiteissa.

Matkahuolto Matkahuollon kaukoliikenteen aikataulupalvelu.

Matka.fi reittiopas Liikenneviraston perustason valtakunnallinen kaikki joukkoliikennemuodot kattava reittiopaspalvelu.

Kotkan paikallisliikenteen reittiopas Kotkan, Haminan ja Pyhtään aluen Waltti liikenteen reittiopas.