Osallisuussuunnitelma

Tule mukaan rakentamaan avoimempi ja osallistavampi Kotka!

Kotkan kaupunki laatii osallisuussuunnitelmaa, joka antaa suuntaviivat kotkalaisten osallisuuden lisäämisessä. Työ aloitettiin osallisuuskyselyllä, jonka avulla jokainen kotkalainen sai mahdollisuuden kertoa miten ja mistä asioista haluaa tietoa ja millä tavalla haluaa osallistua kaupungin toimintaan ja kehittämiseen. Kysely oli auki 23.9. – 8.11. ja kyselyyn vastasi 1027 eri ikäistä ja eri puolilla kaupunkia asuvaa kotkalaista.

Asukastilaisuudet

Tammikuussa 2020 järjestetään asukastilaisuuksia osallisuusteemalla ja mukana ovat myös kaupunkisuunnittelu ja Kymsoten perhekeskus kertomassa ajankohtaisista asioista.

Tiistai 21.1. klo 17.30-19 Nuorisotila Kulma (Karhunkatu 2), Karhula. Teemoina Kestävän liikkuminen Kotka -ohjelma (yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski) ja osallisuuskyselyn tulokset (osallisuuskoordinaattori Saila Piipari-Huovila).

Torstai 23.1. klo 17.30-19 Kumppanuustalo Viikari (Mariankatu 24), Kotkansaari. Teemoina Kotkansaaren rakennussuojelukaavat (kaavoitusarkkitehti Jarkko Puro) ja osallisuuskyselyn tulokset (osallisuuskoordinaattori Saila Piipari-Huovila).

Keskiviikko 29.1. klo 17.30-19 Länsi-Kotkan perhekeskuksen kohtaamispaikka Velho (Ututie 2, Karhuvuori). Osallisuuskyselyn tulokset (osallisuuskoordinaattori Saila Piipari-Huovila) ja Kymsoten Kotkan perhekeskuksen tilanne ja tulevaisuus (perhekeskuskoordinaattori Mari Nieminen).

Tiistai 4.2. klo 17 Karhulan seurakuntakeskus (Karhulantie 33). Asukasilta maahanmuuttajille, keskustellaan osallisuudesta selkokielellä.

Lämpimästi tervetuloa, kaikissa tilaisuuksissa on kahvitarjoilu!

Osallisuuskyselyn tuloksista ja asukastilaisuuksien keskeisimmistä oivalluksista raportoidaan kaupungin verkkosivuilla helmikuun alussa.