Kaupunginkirjasto – digitukea kaikille

Kuvassa on Digitumpelot-sarjakuva, jossa opastetaan käyttämään kirjaston digitukipalveluita.

Kirjastot

Kirjaston henkilökunta opastaa sinua kirjaston digitaalisten palvelujen käytössä ja muiden digitaalisten palveluiden äärelle. Neuvomme esimerkiksi tiedonhaussa, tulostamisessa, skannaamisessa sekä kirjaston e-aineistojen ja verkkopalvelujen käytössä.

Autamme mielellämme myös muissa arjen pienissä digiongelmissa. Salasanat ja vahvan tunnistautumisen välineet, kuten pankkitunnukset ovat henkilökohtaisia, joten digiopastajat eivät kirjaudu verkkopalveluihin asiakkaiden puolesta. Opastajat eivät tee puolestasi hakemuksia, ostoja, virallisia dokumentteja, tilisiirtoja tai korjaa laitteita. Pankkipalveluissa opastajat voivat auttaa yksinkertaisissa teknisissä toimenpiteissä, kuten tilitapahtumien tulostamisessa. Opastuksen aikana vastuu omasta laitteesta ja ohjelmistoista on asiakkaalla.

Kotkan kaupunginkirjasto on osa valtakunnallista digitukiverkostoa. Digitukiverkoston jäsenet ovat sitoutuneet tarjoamaan ja kehittämään digitukea ja noudattamaan Digi- ja väestötietoviraston eettisiä ohjeita digituen antajalle ja saajalle.

Opastusta 3D-tulostamiseen ja digitointiin

Pääkirjastosta voi varata myös opastuksia 3D-tulostamiseen ja digitointiin. Kirjaston laitteilla voit digitoida VHS-kasetteja, valokuvia, negatiiveja, dioja, C-kasetteja ja LP-levyjä. Voit myös editoida videoita, valokuvia ja ääntä.

Digitointitila ja opastukset varataan pääkirjaston tietopalvelusta

Digitutoreiden digitukipäivystykset pääkirjastossa

Digitutorit ovat digitukea antavia koulutettuja vapaaehtoistyöntekijöitä. Digitutorit päivystävät Kotkan pääkirjastossa.

Digitutorit auttavat kaikenlaisissa digiongelmissa, koskee asia sitten älykännyköitä, tabletteja tai tietokonetta.

  • Paikka: pääkirjaston Hildan huone ja sen edusta (1. krs)
  • Ajankohta: torstaisin klo 15-18
  • Tule kysymään ja oppimaan uutta digistä!
  • Voit tuoda mukaan oman digilaitteesi!
  • Digitutortoimintaan liittyvät tiedustelut: seija.salo-kiminki@kotka.fi

Digitutoreiden päivystys on koronarajoitusten vuoksi toistaiseksi tauolla.