Kuvataidenäyttely ”Tuulessa” Haukkavuoren näkötornissa

Julkaistu 02.06.2023

Haukkavuoren näkötornissa on 6.6.–6.8. esillä kuvataidenäyttely  ”Tuulessa – Repin-instituutin kuvataidekoulutus murroksessa 2023”.

Tuulessa -näyttely esittelee Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen aikana opittuja taitoja. Näyttelyssä on esillä useamman lukuvuoden opiskelijoiden töitä. Näyttelyn uusimmissa teoksissa esitellään kuvataidekoulutukseen sekä taiteen tekemiseen liittyviä voimakkaita tunteita ja intohimoa.

Mikäli taide on se, mitä todella haluaa tehdä, on valmis tekemään töitä tämän unelman eteen. Joku harrastaa kuvien tekemistä nuoresta lähtien, joku toinen vaihtaa ammattinsa keski-ikäisenä. Ei ole syytä luopua unelmista.

Taide yhdistää ihmisiä tekemisen, vuorovaikutuksen, näyttelyiden ja projektien kautta. Jaettu luovuus on mitä hienoimpia instrumentteja monenlaiselle kehitystyölle. Kyky luovaan toimintaan on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä ihmisen ominaisuuksista.

Kuvataidekoulutus hakee paikkaansa jatkuvasti muuttuvissa olosuhteissa. Repin-instituutin kuvataideopiskelijat ovat menestyneet erilaisissa kilpailuissa. Osa opiskelijoista on jatkanut opiskelujaan tutkintotavoitteisesti. Moni toimii tätä nykyä taiteilijan ammatissa.

Näyttelyn avajaiset pidetään 6.6. klo 17–19, jolloin torni on poikkeuksellisesti auki klo 12–19. Paikalla ovat taiteilijat ja avauspuheenvuoron tulee pitämään kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.

Taiteilijaryhmä:
Alena Semiachkova
Ninni Karjalainen
Tatu Arminen
Sara Turkia
Alexey Kovzun
Elizavetha Jansén
Monica Grönlund
Ritva Tanska
Aleksandra Kulonen
Paul Laane
Irina Rebnitskaya
Kristina Elo
Risto Paasi
Maria Yakovleva
Olga Kaigirodtceva

Haukkavuoren näkötorni
Keskuskatu 51, 48100 Kotka
Näyttely on avoinna 6.6.–6.8.2023
Ti–la klo 12–18