Kesäkuukaudet tuovat poikkeuksia ja muutoksia hyvinvointialueen palveluihin

Julkaistu 01.06.2023

Kesäkuukaudet tuovat mukanaan erilaisia poikkeuksia ja muutoksia Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaan. Osa Kymenlaakson hyvinvointialueen toimipisteistä on kesän aikana suljettu tai palvelee kevennetyin palveluin. Terveysasemien potilastoimistojen aukioloaikoja lyhennetään 5.6. alkaen.

Ennen yhteydenottoa tai asiointia asukkaita pyydetään tarkastamaan mahdolliset poikkeavat palveluajat erikseen käyttämällä hyvinvointialueen verkkosivujen toimipistehakua. Hammashoitoloiden, laboratorioiden ja terveysasemien kesätauot ovat lisäksi koottuna tässä uutisessa.

Laboratorioiden ollessa suljettuna näyteastioita ei voi noutaa eikä palauttaa kyseessä olevaan toimipisteeseen, vaan ne tulee palauttaa toiseen avoinna olevaan toimipaikkaan.

Potilastoimistojen aukioloaikoja lyhennetään

Terveysasemien potilastoimistojen aukioloaikoja lyhennetään toistaiseksi maanantaista 5.6. alkaen. Muutos koskee Haminan, Karhulan, Katajaharjun, Keltakankaan, Kotkansaaren, Länsi-Kotkan ja Valkealan terveysasemia. Edellä mainittujen terveysasemien potilastoimistot ovat jatkossa avoinna arkisin klo 8-14. Terveysasemien potilastoimistoilla annetaan neuvontaa ja tehdään hoidon tarpeen arviointia.

Aukioloaikoja lyhennetään, jotta henkilöstöresurssia vapautuu potilastyöhön. Neuvontaa ja hoidon tarpeen arviointia annetaan puhelimitse terveysasemien asiointi- ja ajanvarausnumerossa p. 05 220 2000, joka palvelee myös kesällä arkisin klo 7-20. Asiakkaita pyydetään ottamaan ensi sijassa yhteyttä puhelimitse tai sähköisten asiointikanavien kautta ennen terveysasemalle tuloa. Kiireellisissä asioissa otetaan yhteys ympärivuorokautiseen Päivystysapuun p. 116117.

Tarkat ohjeet yhteydenottoon ja Kymenlaakson terveysasemien yhteystiedot löytyvät Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Hammashoitoloiden, laboratorioiden ja terveysasemien kesätauot 2023 Kotkassa:

Kotkansaaren hammashoitola suljettu 19.6.-16.7.

Länsi-Kotkan terveysasema suljettu 3.-30.7.