Paikallisliikenteen kesäaikataulut astuvat voimaan kesäkuun alussa

Julkaistu 26.05.2023

Kotkan seudun paikallisliikenteessä tulevat voimaan kesäaikataulut peruskoulujen päätyttyä maanantaina 5.6. Kesän aikataulut ovat voimassa peruskoulujen kesäloman ajan, eli Kotkassa ja Pyhtäällä 8.8. asti ja Haminassa 9.8. asti.

Kesän aikataulut löytyvät nettisivuilta jonnejaminne.fi / kotkanaikataulut.fi sekä Kotkan seudun reittioppaasta kotka.digitransit.fi

Kotkan sekä Haminan painetut aikataulut tulevat jakoon perjantaista 2.6. lähtien. Aikatauluvihkoja saa busseista sekä seudun Waltti-palvelupisteistä ja kirjastoista.

Kotkassa on aiempiin kesiin nähden pieniä muutoksia sekä kaupunkibusseilla ajettavissa linjoissa että pikkubusseilla ajettavissa palvelulinjoissa.

Kotkassa muutoksia tulee linjoihin 2, 5 B, 6, 12, 13, 27, 32B, 34B, P002, P005, P011, P012, P013 sekä P014.

”Kesäliikenteen erikoisuutena käynnistyvät Kotkassa jälleen yhteydet Santalahteen ja Katariinan Meripuistoon kulkee kevättä enemmän vuoroja. Yhteyksiä näihin kohteisiin on palvelulinjoilla P002 ja P011 arkisin kuin myös lauantaisin. Muistutuksena, että palvelulinjat ovat kaikkien käytössä muiden paikallisliikennelinjojen tapaan”, kertoo joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Haminassa ja Pyhtäällä kesän liikenne on käytännössä miltei kokonaan samalla liikennemallilla mitä keväällä koulujen lomapäivinä.

”Eroja Haminassa kevään koulujen lomapäiväliikenteeseen on lähinnä keskustasta itään kulkevilla linjoilla. Näitä ovat Virolahden suuntaan kulkevat linjat, joilla voi matkustaa Haminan puolella muun paikallisliikenteen tapaan Waltti-kortin tuotteilla”.

Pyhtään ja Kotka-Pyhtää-välin liikenteen osalta kesän liikenne ajetaan kokonaan samoilla aikatauluilla mitä keväällä koulujen lomapäivinä.

”Tämän kesän juhannuksena jatketaan kesän 2022 hyvien kokemusten perusteella mallia, jossa liikennettä on muutamilla linjoilla myös juhannusaaton illalla sekä juhannuspäivänä. Kesällä Meripäivien ajalle on tulossa jälleen lisävuoroja niin Kotkan paikallisliikenteeseen kuin myös Kotka-Hamina ja Kotka-Pyhtää-välille”, Partanen kertoo.