Otsolan eskarin Ketut -ryhmä luontopolun suunnitteluhommissa

Julkaistu 03.05.2023

Kotkan kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa, Osbussa saatiin Otsolan eskarista paljon ihania ideoita; toivottiin kylpylää, vesiliukumäkeä ja kierrätystapahtumaa luontopolkua. Ideat menivät niiltä osin äänestykseen, kun ne Osbun kriteereihin mahtuivat. Yksi äänestykseen mennyt idea oli Luontopolku Kumparepuistoon. Idea oli myös kuntalaisille mieleinen ja näin ollen se äänestettiin kuntalaisten toimesta toteutukseen.

Huhtikuussa eskarin Ketut-ryhmä kävi tutustumassa Kumparepuistossa luontopolulle suunniteltuun alueeseen ja ideoimassa sen sisältöjä tarkemmin. Ideointia jatkettiin vielä eskarilla yhdessä Luontokoulu Hailin Miko Häsän, kaupunginpuutarhuri Mari Nenosen, osallisuuskoordinaattori Hanna Pikan sekä harjoittelija Anni Salon kanssa.

Ideointipajassa todettiin, että luontopolulle täytyy tulla ainakin linnunpönttöjä, kylttejä, joissa eläimiä, reittiopastuksia, tarinoita tai lauluja. Rauhoittumispaikka, jossa olisi penkki sekä runoja. Reitin alkuun olisi mahtavaa saada info taulu, jossa lukee, mitä metsässä asustelee sekä reitin pituus. Yksi polku kumpareitten ympärillä esteetön, ja se jätettäisiin esteettömäksi. Grillauspaikka löytyy valmiina.

Muita hienoja ehdotuksia oli kaarre silta ojan ylitse sekä riippumatot metsään tai rauhoittumispaikalle.

Lapset eskarissa jäivät miettimään, minkä nimiseksi he nimeäisivät luontopolun.

-Lapset ovat olleet aivan innoissaan tästä projektista. Tässä tulee hienosti näkyväksi myös se, että myös nuorilla kansalaisilla on ihan oikeasti mahdollisuus saada äänensä kuuluvaksi ja vaikuttaa, iloitsee myös Ketut -ryhmän lastentarhanopettaja Susan Sipilä.