Mikko Missi on Kymi Sinfoniettan uusi toimitusjohtaja

Julkaistu 09.05.2023

Mikko Missi on valittu Kymi Sinfoniettan uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa työnsä orkesterissa 1.6. Tehtäviinsä hän perehtyy hiljalleen jo ennen tuota päivämäärää. Missi siirtyy toimitusjohtajaksi Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajan paikalta.

Mikko Missi on toiminut aiemmin erilaisissa musiikki- ja kulttuurialan asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennellyt mm. Helsingin juhlaviikoilla, Tampere-talossa, Suomen Berliinin suurlähetystössä sekä Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Koulutukseltaan Missi on filosofian maisteri pääaineenaan musiikkitiede.

”Kymi Sinfoniettan uuden toimitusjohtajan haku on tullut viimein päätökseen. Valinta ei ollut lopulta kovinkaan vaikea, vaikka prosessi tuntui kestävän miltei ikuisuuden. Hyvät eivät hätäile. Orkesterin hallituksen näkemys valinnasta oli yksimielinen ja näin toivotammekin aktiivisen, osaavan ja asiantuntevan vaikutelman antaneen Mikon lämpimästi tervetulleeksi Kymi Sinfoniettan hallinnollisiin puikkoihin”, orkesteriyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Hauhia kertoo valinnan taustoista.

Mikko Missin mukaan Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajuus on mielenkiintoinen tehtävä ainutlaatuisen organisaation johdossa. Orkesteri palvelee laajasti kahden eri kaupungin, Kotkan ja Kouvolan, ja niiden
lähialueiden yleisöä sekä laadukkailla konserteilla että monipuolisen yleisötyön kautta.
”Kymi Sinfonietta on nuorekas ja toimintaprofiililtaan monipuolinen orkesteri, joka on tällä hetkellä taiteellisesti mielenkiintoisessa vaiheessa. Odotan innolla työskentelyä Kymi Sinfoniettan lahjakkaiden muusikkojen ja motivoituneen henkilökunnan kanssa,” Missi toteaa.

Kymenlaakson Orkesteri Oy:n edellinen toimitusjohtaja Mikko Leppänen irtisanoutui vuoden 2023 alussa toimisuhteestaan. Leppänen hoiti yhtiön talousasioita 17.3. saakka ja orkesterin
toimistohenkilökunta vastasi organisaation käytännönasioista ja konserttitoiminnan ylläpitämisestä yhteistyössä orkesteriyhtiön hallituksen kanssa. Rekrytointiprosessi käynnistettiin alkuvuodesta.
Hakuaika päättyi 12.3. ja hakemuksia saapui 14.