Omatoiminen asiointi Karhuvuoren kirjastossa tauolle

Julkaistu 17.02.2023

Karhuvuoren kirjasto on korona-ajan poikkeustilanteita lukuun ottamatta toiminut ongelmitta omatoimikirjastona vuodesta 2016 lähtien. Kirjastoa on voinut käyttää myös varsinaisen aukioloajan ulkopuolella, ilman paikalla olevaa henkilökuntaa aamuvarhaisesta pitkälle iltaan ja viikonloppuisin.

Nyt Kotkan kaupunginkirjastossa on päädytty kuitenkin tilanteeseen, jossa omatoimisen asioinnin mahdollisuus Karhuvuoressa on toistaiseksi poistettava käytöstä 17.2. alkaen.

Ratkaisuun on päädytty yhden aikuisasiakkaan rikollisuuden puolelle lipsahtaneen lukuinnon vuoksi. Asiaan liittyen on myös tehty kirjastoaineiston varkauksiin liittyvä rikosilmoitus.

”Olen paitsi äärimmäisen pahoillani sulkemisesta, myös hyvin hämmentynyt tällaisesta intohimosta kirjallisuutta kohtaan. Toivon, että saamme tilanteen mahdollisimman pian rauhoittumaan ja omatoimikirjaston jälleen kaikille käyttöön”, sanoo kirjastotoimenjohtaja Mikko Vainio.

Karhuvuoren kirjaston palveluaika ja muu toiminta säilyvät ennallaan. Kirjasto on kaikille turvallinen paikka jatkossakin. Karhuvuoren kirjasto toimii eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikkana. Tuolloin kirjastopalvelut ovat vielä tavallista laajemmin käytössä.