Kaikukortilla kulttuuria ja urheilua

Julkaistu 23.02.2023

Vuoden 2023 aikana urheiluseuroista PeKa, KTP Basket sekä FC KTP aloittavat uusina Kaikukorttitoimijoina. Kaikukortilla voi päästä Maretariumiin, Kymi Sinfoniettan esityksiin, Merikeskus Vellamoon sekä Kotkan kaupunginteatterin puhenäytelmiin.

Kotka 2030 -kaupunkistrategian tavoitteina ovat mm. hyvinvoivien ja osaavien lasten ja nuorten kaupunki sekä hyväntuulinen kulttuurin ja tapahtumien kaupunki.
Edistämme osallistumista harrastuksiin, liikuntaan ja kulttuuriin sekä panostamme monipuoliseen ja saavutettavaan kulttuuriin, tapahtumiin ja kulttuurihyvinvointitoimintaan.

Edellä mainittuja tavoitteita voidaan edistää Kaikukortin avulla. Kaikukortin käyttöönotto tapahtui syyskuun alussa 2022 ja kokeilu kestää vuoden 2023 loppuun.

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet kotkalainen Kotkan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan (sote) tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte) -toimijan asiakas
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan.

Kaikukorttien jakajatahot löytyvät linkin kautta.
https://www.kotka.fi/kaikukortti/Kaikukortteja rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 472 kappaletta.

Kulttuuri kuuluu kaikille!