Sunilan Kantolan julkisivuremontti on valmis

Julkaistu 08.12.2022

Sunilassa sijaitsevan, Alvar Aallon suunnitteleman tehtaanjohtajan asunnon Kantolan julkisivuremontti on valmis ja rakennus otetaan jälleen käyttöön perjantaina 9. joulukuuta, jolloin uusitun Kantolan avaa kotkalainen kuntaministeri Sirpa Paatero.

Syksyn aikana toteutettu julkisivuremontti on edennyt suunnitelmien mukaan, mutta joitakin pieniä osia kunnostuksesta tehdään loppuun keväällä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta talon käyttöön talven aikana.

Kantolan julkisivukunnostuksen on suunnitellut Alvar Aallon arkkitehtuuriin erikoistunut arkkitehti Tapani Mustonen. Korjauksen on suorittanut maalausliike J.Halme Kotkasta.

Kevään 2023 aikana Kantolassa tehdään myös arvorakennusta ympäröivän pihan muutostyöt, jotka palauttavat pihaa lähemmäs Kantolan alkuperäistä ilmettä.

”Julkisivun kunnostaminen osana muita Sunilan ja Kantolan kehittämistoimia lisää Sunilan alueen kiinnostavuutta matkailun näkökulmasta – Kantola ja Sunila kiinnostavat myös kansainvälisiä matkailijoita Alvar ja Aino Aallon arkkitehtuurin takia”, kertoo Kantolan palvelupäällikkönä loka-marraskuun vaihteessa työnsä aloittanut Noora Räsänen.

Kotkalainen Räsänen on koulutukseltaan matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomi AMK ja hänellä on myös aikaisemmin hankittu sisustusalan artesaanin koulutus, joka on suuntautunut sisustussuunnitteluun.

“Sunilan kehittämishanke on ollut mukana Kantolan uuden liiketoimintamallin muokkaamisessa ja kumppanuuksia ja yhteistyötahoja on mietitty yhdessä”, toteaa puolestaan “Sunilan matkailupalveluiden kehittäminen – tiekartta maailmanperintökohteeksi” -hankkeen koordinaattorina kuluvan vuoden aikana toiminut Jani Kylmänen kotkalaisesta Kylmanen Consultingista.

KantolaSunilaa on esitetty Opetus- ja kulttuuriministeriön aielistalla osaksi Alvar Aallon arkkitehtuurista muodostettavaa maailmanperintökohdetta. Kantolan julkisivujen kunnostus tukee tätä tavoitetta.

Kantolan liiketoimintamallin päivittämisen pyrkimyksenä on uudistaa ja kehittää palveluita ensi vuoden aikana, mutta myös pidemmällä aikavälillä.

”Verkostojen laajentaminen ja yhteistyökumppaneiden haku on aloitettu, ja mielenkiintoisia yhteistyösuunnitelmia on jo aloitettu parin paikallisen matkailualan yrittäjän kanssa. Kantola myös edelleen ottaa mielellään vastaan ehdotuksia mahdollisista yhteistyökuvioista ja tapahtumanjärjestäjiltä, joita voisi Kantola ympäristönä kiinnostaa”, palvelupäällikkö Noora Räsänen kertoo.

Räsänen muistuttaa, että Kantola tarjoaa jatkossakin esimerkiksi kokouspalveluja omassa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössään.

Sunilan Kantola on myös osa elo-syyskuun vaihteessa 2023 Kotkassa järjestettävää Alvar Aalto -viikkoa, jonka ohjelman suunnittelu on aloitettu yhdessä Kotkan kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

https://www.sunilakantola.fi/