Kymi Sinfoniettan kevätkaudella instrumenttiensa huippuja, kapellimestarilegendoja ja kansanmusiikkia

Julkaistu 27.12.2022

Kymi Sinfonietta tuo Kymenlaaksoon jälleen korkeatasoista musiikkia ja odotettuja esiintyjävieraita kevätkaudella 2023.
Musiikkityylien kirjo on erittäin laaja ulottuen klassisesta ja barokista aina kansanmusiikkivaikutteisiin ja populaarimusiikkiin, laadukkaita lastenkonsertteja ja perinteistä vappuirroittelua unohtamatta.
Pääosa kapellimestarivieraista on kotimaisia alansa huippuja ja legendoja, joita on jo pitkään toivottu Kymi Sinfoniettan vieraiksi.
Uusien yhteistyökumppaneiden joukossa on mm. Ensemble Nylandia, joka nauttii suurta arvostusta barokkimusiikin saralla. Tämän kokoonpanon kanssa Kymi Sinfonietta vierailee myös Helsingissä helmikuun puolivälissä.
Uuden musiikin saralla tapahtuu myös: kauden alkupuolella kuullaan Osmo Tapio Räihälän uuden teoksen kantaesitys. Jotain aivan erityistä on luvassa myös Kymijoen Lohisoitto -festivaalin ohjelmassa.

Laadukasta kansanmusiikkia ja kovassa nousukiidossa olevia esiintyjänimiä

Kymi Sinfoniettan kevätkausi käynnistyy 11. ja 12. tammikuuta hurmaavalla Folkfoniaa-konsertilla, johon vieraaksi saapuu eloisaa ja energistä menoa tarjoava kansanmusiikkiyhtye Frigg. Tämä kokoonpano nauttii suurta suosiota ja arvostusta omassa genressään.
Tammikuun lopun ”Intohimosta musiikkiin” -konsertin keskiössä on kaksi kansainvälisesti menestynyttä ja nopeassa nousukiidossa olevaa nimeä: kapellimestari Tung-Chieh Chuang ja viulisti Jiyoon Lee. Tässä konsertissa yleisön kestosuosikin, Mendelssohnin viulukonserton rinnalla soi Osmo Tapio Räihälän uusi teos Swerve.

Kausi jatkuu Samuli Edelmannin ja Jukka Perkon konsertilla – orkesteri matkaa myös Helsinkiin ja Haminaan

Samuli Edelmann
Samuli Edelmann

Odotettu konserttikokonaisuus on myös Samuli Edelmannin ja saksofonisti Jukka Perkon konsertti helmikuun alussa, joka perustuu Samulin isän, Toni Edelmannin sävellyksiä sisältäviin Vaiheet-albumeihin.
Ensimmäinen Vaiheet-albumi äänitettiin suurena tuotantona Pariisin sinfoniaorkesterin kanssa ja nyt sen sisältämää musiikkia kuullaan vihdoin ensimmäistä kertaa myös Suomessa yhteistuotantona suuremman orkesterin kanssa.

Kymi Sinfonietta on aloittanut yhteistyön Ensemble Nylandian kanssa, joka nauttii suurta arvostusta barokkimusiikin saralla. Tämä yhtye antaa Kymi Sinfoniettan barokkiosaamiseen upeaa lisämaustetta tuomalla orkesterikokoonpanoon erikoisempia ja autenttisia tyylikauden soittimia.
Tämä helmikuun konsertti viedään myös Helsingin Vanhaan kirkkoon torstaina 16.2., konsertin liidaa orkesterin konserttimestari Raymond Cox.

”Syvää rauhaa” -konsertti Kotkan konserttitalolla 23.2. on täynnä tunnelmaa: virolaiskapellimestari ja musiikkivaikuttaja Tõnu Kaljuste tuo mm. Arvo Pärtin ja Bachin upeaa musiikkia yleisön kuultavaksi.

Naistenpäivän konsertin myötä Kymi Sinfonietta vierailee myös Haminassa 8.3. Konsertin keskiössä ovat upeat naissäveltäjät eri aika- ja tyylikausilta.
Kapellimestarina on ennakkoluulottomista konserttiohjelmista tunnettu nouseva nimi Aliisa Neige Barrière, joka on odotettu vieras Kymenlaaksossa.

Maaliskuun puolivälissä lapsiperheitä hemmotellaan ”Salasaaren salakonsertilla”, joka on musiikillinen matka hattarasumun ympäröimälle Salasaarelle. Konsertin takana ovat mm. Pikku Kakkosesta tutut pitkänlinjan lastenmusiikkiosaajat Ville Mononen ja Silja Sillanpää.

Loppukeväässä odotettuja ja legendaarisia kapellimestarinimiä

Maaliskuun lopussa orkesteri yhdistää voimansa kapellimestari-laulaja Topi Lehtipuun, Somnium Ensemble -kuoron ja kolmen solistin kanssa näyttävässä näyttämölliseen musiikkiin nojaavassa konsertissa, joka hurmaa mm. baletti- ja oopperamusiikilla.
Pääsiäsitunnelmiin ja -rauhaan kuulijat vie huhtikuun alussa Haydnin Vapahtajan seitsemän viimeistä sanaa ristillä -teos, jonka liidaa orkesterin konserttimestari Raymond Cox. Lukijana on Kai Huopainen.

Käyrätorviguru Radovan Vlatković on yksi aikamme arvostetuimmista soittimensa virtuooseista. Hänen huhtikuisen vierailunsa myötä kapellimestarikorokkeelle nousee orkesterin omaan soittajistoon kuuluva moniosaaja Henriikka Teerikangas.

Vapun riemuja koetaan vapunaattona ja vappupäivänä yhdessä kapellimestari Sauli Saarisen, sopraano Marika Höltän ja baritoni Aarne Pelkosen kanssa.

Hartaasti odotettu vieras on myös mittavan kansainvälisen uran tehnyt kapellimestarinimi Juha Kangas, jolla on tuomisinaan tunnelmallinen ja sykähdyttävä ohjelma toukokuussa. Mozartin ja latvialaisen säveltäjän Pēteris Vasksin musiikki soi uljaana tässä konsertissa. Vasksin 2. sellokonsertossa solistina on huikea Marko Ylönen, joka on ollut myös levyttämässä teosta Kankaan kanssa.

Nuorten solistien konsertti soi toukokuun päätteeksi Kotkassa ja Kouvolassa. Samalla kannustetaan nuoria kymenlaaksolaislupauksia. Musiikkiopistojen ohella yhteistyötahona on nyt myös Ekami ja sieltä Kymen Konservatorion rytmimusiikin nuoret taiturit.

Kausi päättyy Kymijoen Lohisoitto -festivaalin avajaiskonserttiin, jonka johtaa legendaarinen kapellimestarinimi Okko Kamu. Luvassa on jälleen jotain aivan erityistä (koko ohjelma julkaistaan alkukeväästä).

Kevätkauden konserttiliput ovat myynnissä – myös taiteilijatapaamiset jatkuvat

Kevätkauden konserttiliput ovat jo myynnissä ja vanhat kausikorttipaikat ovat uusittavissa tammikuun alkuun asti orkesteritoimistossa (lisätietoja, p. 050 3232 050 tai 05 234 4891). Uusia kausikortteja myydään kauden alkuun saakka.

Konserttiliput ovat myynnissä Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Lipun voi lunastaa myös orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka, puh. 05 234 4891), Kuusankoskitalon, Manskin (auki tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ja KooKoon toimiston ennakkomyyntipaikoista sekä konserttitalojen lipunmyyntitiskeiltä ennen konserttia.

Joihinkin konsertteihin sisältyy myös taiteilijatapaamisia, joissa yleisö pääsee kohtaamaan esiintyjiä ja kuulemaan mielenkiintoisia yksityiskohtia mm. teosten taustoista. Lisätietoja näistä tilaisuuksista löytyy orkesterin www-sivulta.

www.kymisinfonietta.fi

Kevään 2023 konserttitiedot