Reittimuutoksia paikallisliikenteen linjoihin

Julkaistu 23.11.2022

Kaukolan, Jäppilän ja Pernoon suuntaan kulkeviin paikallisliikenteen linjoihin 2 ja P005 tulee muutoksia aamun reitteihin maanantaista 28. marraskuuta alkaen.

  • Linja 2 lähtee jatkossa klo 9.30 Jäppilästä keskustaan.
    • Aiemmin linja on lähtenyt klo 9.35 Kaukolasta. Linjaan on edelleen vaihtoyhteys Pernoosta pikkubussilla ajettavalla linjalla P005 klo 9.20. Vaihto jatkossa Jäppilässä.
  • Linja 2 klo 9.10 keskustasta Jäppilään reitti muuttuu välillä keskusta – Korela. Norskankadun jälkeen seuraava pysäkki on Langinkosken kirkon kohdalla.
    • Väliltä Norskankatu – Metsola on vaihtoyhteys esimerkiksi linjalla 8, joka lähtee klo 9.00 keskustasta ja jolla pääsee suoraan Allintien pohjois-osan pysäkeille, joista linjan 2 vuoro klo 9.10 kulkee.
    • Jatkoyhteys Jäppilästä Pernooseen linjalla P005, joka lähtee Jäppilän kääntöpaikalta klo 9.35.

”Muutokset tehdään, jotta Jäppilän suunnalta saadaan parannettua aamun yhteyksiä keskustaan suuntaan. Aiempi malli, jossa aamuyhdeksän jälkeen Jäppilän suunnasta lähtevälle vuorolle on ollut pikkubussiyhteys Pihkoosta Kaukolaan, ja vaihto on tehty Kaukolassa, on osoittautunut ajoittain haastavaksi kapasiteetin kannalta. Jatkossa vaihto isoon bussiin tapahtuu aiemmin, eli Jäppilässä. Näin varmistetaan, että kaikki mahtuvat hyvin kyytiin. Jotta iso bussi ehtii tuohon vaihtoon Jäppilään asti, jouduimme nopeuttamaan linjalla 2 yhden vuoron reittiä keskustasta”, selventää joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Lisätiedot Kotkan seudun bussiaikataulut -verkkosivulla