Tommi Lanki on Kotkan uusi liikuntajohtaja

Julkaistu 03.10.2022

53-vuotias liikuntatieteiden maisteri Tommi Lanki on valittu Kotkan uudeksi liikuntajohtajaksi. Kaupunginhallitus päätti valinnasta 3.10.

Kotkalaissyntyinen Lanki työskentelee tällä hetkellä Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtajana. Tässä tehtävässä hän on työskennellyt noin 24 vuoden ajan, josta 8 vuoden ajan hän on hoitanut oman toimensa ohella myös liikunnan ja kulttuurin vastuualuejohtajan tehtäviä.

Langilla on erittäin hyvä kokemus kunnallisesta liikunta-alasta. Lanki on liikuntatieteiden maisterin tutkinnossa suuntautunut liikuntasosiologiaan ja liikuntahallintoon. Opintoihin on sisältynyt myös valtio-oppia.

Kotkan liikuntajohtajan virkaa haki yhteensä 22 henkilöä.

Kansliapäälliköksi haki kolme ja kehitysjohtajaksi 31

Kaupunginhallitus käsitteli myös kansliapäällikön ja kehitysjohtajan virkojen täyttämistä.

Kansliapäällikön virkaan oli hakemuksensa jättänyt kolme henkilöä, jotka kaikki eli Loviisan kaupunginkansliakeskuksen johtaja, oikeustieteen maisteri Kristina Lönnfors, Kymiring Oy:n toimitusjohtaja, oikeustieteen maisteri Riku Rönnholm ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintolakimies, oikeustieteen maisteri Tomas Määttä, kaupunginhallitus päätti kutsua työhaastatteluun.

Kehitysjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä 31 hakemusta.

Haastatteluun kaupunginhallitus kutsuu hakijoista Tuula Jäppisen, Timo Kiviahon, Arto Mankisen, Mikael Neuvosen, Tiina Paavolan, Sari Paljakan, Anu Tuovisen ja Toni Vanhalan.

Kotka Pax -hankkeessa toteutetun matkustajaterminaalin lunastaminen

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki korvaa Hamina Kotka -satamayhtiölle Kotka PAX -hankkeessa toteutetut satama-alueen ulkopuoliset liikennejärjestelyt hintaan 15.815,39 euroa ja lunastaa Kotka PAX -hankkeessa toteutetun matkustajaterminaalin Satama Oy:ltä alustavaan hintaan 1.433.840,82 euroa.

Kauppahinta maksetaan kahdessa vaiheessa siten, että ensimmäisen maksuerän yhteydessä siirtyy terminaalin hallinta ja toisen maksuerän yhteydessä terminaalin omistus.

Kotka PAX -hankkeen päätavoitteena on toteuttaa rajanylityspaikka Kantasatamaan. Keskeiset hankeosat ovat Itälaiturin I-5 -halliin toteutettava matkustajaterminaali, sataman ISPS-alueen liikennejärjestelyt ja alusten jätevesien siirtoviemäri. Hankkeen käynnistyttyä suunnitelmissa on pitänyt ottaa huomioon tulevat säädösmuutokset tullin ja rajan toiminnassa, mikä on johtanut aiottua laajempaan terminaalikokonaisuuteen. Toteutukselle on siksi varattu lisärahoitusta talousarviossa 2022. Terminaali ja hankeinvestoinnit ovat valmistuneet hankesuunnitelman mukaisesti.

Esityksenä on terminaalirakennuksen lunastus kaupungille hankesopimuksen mukaisesti siten, että vuoden 2022 investointivarauksesta käytetään 1,35 milj. euroa. Vuoden 2023 talousarviossa on tarve varautua 0,2 milj. euron suuruiseen täydentävään erään, joka sisältää 0,1 milj, euron varauksen mahdollisiin hankkeen loppuselvitysten yhteydessä tarkentuviin kustannuksiin.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat