Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -tapahtuma alkoi

Julkaistu 13.10.2022

Nelipäiväinen kaupunkifestivaali Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa järjestetään keskiviikosta lauantaihin 19.–22.10. Tapahtuman ohjelma koostuu valo- ja äänitaideteoksista, valaistuista kohteista sekä monipuolisesta muusta ohjelmasisällöstä. Aaltoja!-festivaalia on tänäkin vuonna tekemässä Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden ohella lukuisat eri toimijat.

Tapahtuman käveltävä teosreitti sijaitsee Kotkansaarella ja reitin kohteita ovat mm. Haukkavuoren näkötorni, Sapokan vesipuisto, Maretarium, MM Kotkamillsin piippu ja Jugend-talo, Isopuisto, Kotkan kaupunginteatteri, Kotkan kirkko ja seurakuntakeskus sekä lyseon Globus talon viereinen puistokaistale. Myös Kyminlinnan valleilla, Karhulan vesitornilla ja Sunilassa päästään ihastelemaan valoteoksia. Lisäksi Kulttuuribussihanke tuo Karhulan torille lapsille suunnatun Valon taikaa -valolabyrintin ja Kyminsuuhun valoaiheisia työpajoja.

”Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Aaltoja!-festivaali oli hyvin suosittu ja järjestäjätaholla onkin suuret odotukset tulevan tapahtuman suhteen. Festivaali on laajentunut viime vuodesta ja tulossa on kiinnostavaa valo- ja äänitaidetta sekä valaisuja piristämään vuoden pimeintä aikaa”, Kotkan kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen kertoo.

Teosreitin lisäksi ohjelmistossa on mm. Kymi Sinfoniettan upea PANGEA-musiikin ja valon energiaa -konsertti, tapahtuman avajaiset Kaupunginteatterilla, Tanssiryhmä Moven upeita esityksiä ja paljon muuta. Lehmuskujalle rakentuu Aaltoja! -tori, josta löytyy katuruokaa, ravintoloita ja musiikkia. Myös tapahtuman infopiste löytyy Lehmuskujalta.

”Suosittelen kyllä varaamaan runsaasti aikaa tapahtumaan tutustumiseen ja mahdollisuuksien mukaan poikkeamaan tapahtumassa useampana päivänä”, Salonen jatkaa.

Järjestäjä suosittelee tutustumaan etenkin Kotkansaarella sijaitseviin teoksiin kävellen. Lehmuskujan ja Haukkavuoren näkötornin pysäköintialueet ovat poissa käytöstä festivaaliviikon ajan.

Tapahtuman mahdollistavat Kotkan kaupunki, MM Kotkamills ja Kauppakeskus Pasaati.

Valoreitti on avoinna

ke–to 19.–20.10. klo 18–21
pe–la 21.–22.10. klo 18–22

Tapahtuman verkkosivut: Aaltojafestivaali.fi

Facebook: Facebook.com/aaltojafestivaali

Instagram: Instagram.com/aaltojafestivaali