Mielipolku (ID 412)

Julkaistu 15.09.2022

EI JATKOON

Kotkan olemassa olevista poluista/ puistoista valittaisiin yksi ns. mielenterveyttä ja hyvinvointia esiin nostavaksi paikaksi. Halu lisätä keinoja kaikkien saataville, tehdä siitä meitä kaikkia koskevaa asiaa. Hoito on kallista, ko. paikassa voitaisiin järjestää teemaan sopivia tapahtumia työpaikkojen, järjestöjen ym. toimesta. Materiaalit valittaisiin kestäviksi ja kulttuuri+ taide voisi näkyä myös vaikka esim. puunhalaajatyyppeinä. Valtakunnallinen huomio myös mielenterveyskriisissä.

Idean hyödyt

Stigma pienenee, mielenterveyden ennaltaehkäisy, jota voisi hyödyntää ryhmät kuin yksilö. Kaikkien kuntalaisten elämään vaikutus.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Kakspy, Mieli ry, Srk.

Idean jätti Sari Manninen

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kuuluu Kotkan kaupungin perustoimintaan, eikä ideaa voida siitä syystä tässä yhteydessä toteuttaa. Idea otetaan kuitenkin talteen tulevaisuutta varten ja sen toteuttamismahdollisuuksia mietitään muin keinoin.