Mielessä tuulee -viikko Kotkassa jo viidennen kerran

Julkaistu 23.08.2022

Mielessä tuulee -viikkoa vietetään parhaillaan Kotkassa jo viidennen kerran.
Mielessä tuulee -viikko kokoaa yhteen vapaaehtoisverkoston, jonka toimijat tuottavat viikon ajan mielen hyvinvointia tukevaa toimintaa eri puolilla Kotkaa. Viikon viestinä kuntalaisille on, että pidetään yhdessä huolta mielen hyvinvoinnista ja toinen toisistamme. Luonto, kulttuurielämykset ja yhdessäolo, sekä yhteisöllisyys tukevat meidän jokaisen mielen hyvinvointia. Viikon ohjelmatarjonnasta jokainen löytää varmasti jotain itselle sopivaa koettavaa, nähtävää tai kuultavaa.

Verkostossa ovat mukana mm. MIELI Kotkan seudun mielenterveys ry, Kakspy, Kotka-Kymin seurakunta, Sotek-säätiö, koulut ja oppilaitokset, Kotkan Ohjaamo, Korttelikotiyhdistys ja Kumppanuustalo Viikari, Kotkan Latu ry, Kotkan liikuntaneuvojat, Kotkan kehitysvammaisten tuki ry, Kaakonkulman Kulttuurimylly ry ja Kotkas liikutaa yhes- hanke, Koskenrinne ry:n Kotona täälläkin -hanke, Kotkan kaupungin maahanmuuttajapalvelut, Sini-Kotka, Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n ja A-klinikka-säätiön Yhteispelillä-hanke, Perhekeskus, Kymsote, Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys, Leader Sepra, Kymenlaakson ED- tietopiste, MLL Kaakkois-Suomen piiri ja Perheasiain neuvottelukeskus.
Kotkan kaupungin ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö koordinoi verkostoa tapahtuma osalta.

Jäljellä oleva ohjelma:

Toisen asteen opiskelijoiden toimintapisteet kaikilla oppilaitoksilla:

Tiistai Malminki-kampus 9-12
Keskiviikko Koteko-kampus 9-12, Lyseon lukio 10-13
Perjantai Karhulan lukio 10-13
Teemana on rauha. Mukana kuraattorit, terveydenhoitajat, Ohjaamon väkeä, Seurakunta, Rannikkopajat & Spesia

23.8.

Retki Höyteriin: Siirrettyjen rakennuksien tutkimusta ja kuuntelen puiden puhetta runoesitys.

Teemoina Suomen luonto ja rakennukset. (Mieli ry, Teatteriryhmä Kimara, Srk, Kotkan kaupunki) Retki järjestetään klo 17- 19.30, retkelle järjestetään myös bussikuljetus sekä Kotkansaarelta että Karhulasta. Bussikyyteihin voi ilmoittautua jorma.korpela@kymp.net, p. 050 5220365

Hyvän mielen tapahtuma Karhulan pappilassa

klo 9.30-12.30 ja 15.30-19.00

Kaikille avoin syyskauden aloitus pappilassa. Askartelua, maalausta, satuhierontaa, muskaria, satujumppaa, taaperotanssia. Tarjoilu aamupäivällä 10-12 ja iltapäivällä 16-18, vapaaehtoinen maksu yhteisvastuun hyväksi.

Kotkan matkailuoppaiden opas Teemu Tast kertoo rakennuksen ja alueen historiasta klo 11 ja klo 17. (Järj. Kotka-Kymin seurakunta)

Luovuuksien laineilla -taidenäyttely ja Hyvän mielen pohdiskelupolku 23.-27.8.

Näyttely on Haukkavuoren näkötornilla, Keskuskatu 51, Hyvän mielen pohdiskelupolku johdattaa kävijät näkötornille. Näyttely on yleisölle avoinna ti-pe 12-16, (Järj. Kakspy )

Osku Meditalon porukka on rakentanut Mielessä tuulee -viikolle näyttelyn, jossa saa kokea ja nähdä perinteistä kuvataidetta, taideinstallaatiota, videoinstallaatiota, hahmopiirroksia ja uv- maalausta. Siellä mennään luovuuksien laineilla, laneilla, taajuuksilla ja kareilla. Näyttely on maksuton. Lisätietoja oskumediatalo@kakspy.com

Mielenterveyden EA 1

Kakspy Karhulan Klubitalo 23.-25.8 mielenterveyden EA 1, ilmoittautumiset arja.tauria-huttunen@kakspy.com

Koulutus tarjoaa tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä keinoja oman ja toisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

24.8.

Hyvänmielen iltamat

Kotkansaaren VPK:n talolla kehitysvammaisille hyvänmielen iltamat. Tämä ei ole kaikille avoin tilaisuus, vaan perustuu verkoston toimintaan ja on kutsutilaisuus. Tanssiorkesteri Arja Inkeri ja Manhattan. Mahdollisesti luontoaiheisiasketsejä yms. klo 17-20. (Kotkan kehitysvammaisten tuki ry ja Kotkan Mieli ry)

Walk in-päivä

Walk in -päivä klo 14–18 Perheasiain neuvottelukeskus (Kaivokatu 17 A). Walk in -päivän tavoitteena on tarjota matalalla kynnyksellä keskusteluapua ja -tukea mielenhyvinvoinnin sekä parisuhteen tueksi. Walk in -päivään on mahdollisuus tulla keskustelemaan anonyymisti, kertomatta omaa nimeään tai asuinpaikkaansa. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Walk in -päivä on maksuton, eikä erillistä ajanvarausta tarvita. Voit tulla paikalle oman aikataulusi mukaan. Varauduthan siihen, että voit joutua odottamaan vuoroasi keskusteluun pääsemiseksi.

Walk in -pariterapiasta ja Walk in -terapiasta poiketen Walk in talk ei ole terapiaa.

Walk in -pariterapia (1h 15min), Terhi Ruokonen-Jalo, perheneuvoja

Walk in -pariterapia (1h 15min), Johanna Tanska, perheneuvoja

Walk in -terapia 16–29-vuotiaille (45min), Marianne Vitikainen-Mojica, diakonissa ja kognitiivinen lyhytterapeutti -opiskelija

Walk in -terapia 16–29-vuotiaille (45min), Suvi Kervinen, diakoni ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Walk in -talk 13–20-vuotiaille (45min), Reeta Lanki, erityisnuorisotyönohjaaja

Lisätietoja:

Reeta Lanki, 044 752 9501, reeta.lanki@evl.fi

25.8.

Hyvänolon puistopisteet

Kaikille avoimet hyvänolon puistopisteet Toivo Pekkasen puistossa klo 12-14.

Digimotivaattorien Seppopeli-rastit (digisuunnistusta), Kaakonkulman Kulttuurimylly ry ja Kotkassa liikuntaan Yhes hanke järjestää musiikkia ja tanssittaa sekä järjestävät pelejä (mölkky, jalkapallo tms.), Kumppanuustalo Viikarin pisteellä tehdään omasta nimestä voimanimi ja mukana myönteistäjä-kortit, Forge cafen valokuvauspiste, Kotkan Latu järjestää pihapelejä. Kotkan liikuntaneuvojat myös mukana tekemässä puristusvoiman ja liikkuvuuden mittauksia.

Aivan kuka tahansa meistä

Mielipaikassa (Kaunismäenkatu 4) Kaakon musiikkiteatterin otteita esityksestä ”Aivan kuka tahansa meistä” klo 17

Tekstit ja runot, joista esitys koostuu, on kirjoittanut psykiatrinen sairaanhoitaja Minna Suomi.

Tekstien ja runojen sisältö kertoo hoitotyöstä ja sen tuomien ajatusten prosessoinnista.

Esitys sisältää myös tuttuja aiheeseen sopivia lauluja. Vapaa pääsy.

Hyvän mielen tanssitreeni Gospel-lattarit

klo 17–18 Kotkan srk-keskuksessa (Mariankatu 14 F).
Hinta 4€, tuotto hyväntekeväisyyteen. Ohjaajana Leena Ronkainen, Kotka-Kymin srk

Aittiksen perhetapahtuma

Kotka Bowling, Aittapolku 1 klo 18-20

hohtokeilailu, tutustuminen 5€ / perhe, minigolf 5€ / perhe, arpajaiset

Klovni Mutteri (kaupungin taidelähetti) esiintyy klo 19.00

(Mieli ry)

26.8.

Mielen vahvistaminen epävarmassa maailmassa.

Mieli ry:n asiantuntijapäivä. Psykologi Pentti Salmiaitta. Kotkan pääkirjaston auditorio 10-11.30.

27.8.

Karhulan Hyvän mielen tori ja neulegraffititeoksen avajaiset

Karhulan torilla klo 9.30-12 (Kakspy)

Hyvää mieltä ja yhdessä oloa. Asiaa mielenterveydestä ja hyvinvoinnista. Kakspyn toiminnan esittelyä. Hyvää mieltä musiikin keinoin välittävät Jarkko Puro ja Mika Huusari.

Tapahtumassa vietetään myös neulegraffiteista kootun Metsänpeitto -yhteisötaideteoksen avajaisia.

Tornin yö Haukkavuorten näkötornissa

klo 12-24.

Tornissa nähtävillä Luovuuksien Laineilla taidenäyttely ja mahdollisuus ihailla tornista kaupungin valoja sekä Muinaistulien yötä. Tornissa on henkilömäärärajoituksia, joten vuoroa voi joutua odottamaan. Tornin parkkipaikalla on kahvio. (Kotkan Ohjaamo ja Kakspy)

Turvallinen rakkauspolku on avoinna koko viikon

Rakkauspolun omatoimirastit löytyvät Jokipuistosta Karhulasta ja Isopuistosta Kotkansaarelta 15.-29.8. välisellä ajalla. Lämpimästi tervetuloa turvalliselle rakkauspolulle, jonka teemana on turvallisuus. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden pysähtyä yksin tai yhdessä läheisten kanssa omien tunteiden ja ajatusten äärelle. Tällä polulla ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia.
(Perhekeskus, Kymsote, Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys, MLL Kaakkois-Suomen piiri, Perheasiain neuvottelukeskus)

Mielessä tuulee- viikon ohjelmaan voi vielä tulla muutoksia. Joissakin tapahtumissa on säävaraus. Seuraa meitä joko Facebookissa ”Mielessä tuulee-viikko”- sivulla, tai vastaavasti kaupungin verkkosivuilla: https://www.kotka.fi/hyvinvointi/mielessatuulee/ Muutoksista tiedotetaan molemmissa kanavissa. Facebook ei ole mukana tapahtumassa.