Maretariumin Sustainable Travel Finland -merkki on uusittu

Julkaistu 12.08.2022

Akvaariotalo Maretariumin kaksi vuotta sitten saama Sustainable Travel Finland -merkki on uusittu osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin hallinnoima kansallinen kestävän matkailun ohjelma, joka ottaa huomioon ekologisen, sosiokulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden. Sustainable Travel Finland (STF) -merkki on voimassa kerrallaan kaksi vuotta.  STF-ohjelman keskeisenä kriteerinä on vastuullisuustyön konkretia ja vastuullisuustyön tulee kattaa koko STF-merkin voimassaolo.

Kuluvan vuoden merkittäviä uusia toimia Maretariumissa ovat mm. vesiluonnon monimuotoisuus -teema sekä se, että Ukrainan passilla on päässyt ilmaiseksi sisään.

”Vastuullisuustyömme on jatkuvaa kehittämistä, maailma muuttuu ympärillä ja pyrimme joustavasti vastaamaan muutoksiin. Nyt panostamme entistä enemmän kierrätykseen ja energian kulutuksessa säästämiseen, mutta kuitenkin niin, että kalojen hyvinvoinnista emme tingi yhtään”, kertoo Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen.

Visit Finlandilta kerrotaan, että jo yli 170 yritystä on saanut STF-merkin, mutta Kymenlaakson alueella on vasta vain kaksi merkkiä.

”Maretarium on todellinen edelläkävijä Kotkassa ja toimii hienosti esimerkkinä kohteesta, jolle vastuullisuus on tärkeä asia ja konkreettisia tekoja. Toivottavasti Maretariumin esimerkki innostaa myös muita alueen matkailuyrityksiä  etenemään STF-polulla”, vastuullisen matkailun asiantuntija Virpi Aittokoski Visit Finlandilta toivoo.