Kotkan paikallisliikenteen syksyn uudistukset otetaan uudelleen tarkasteluun

Julkaistu 15.08.2022

Kotkan paikallisliikenteen syksyn muutokset ovat herättäneet paljon kritiikkiä. Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikön joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen kertoo, että palautetta on kuunneltu herkällä korvalla ja elokuussa voimaan tulleet uudistukset tarkastetaan uudestaan.

”On selvää, että teimme syksyn uudistuksessa virheellisiä ratkaisuja. Uudistusten uudelleen tarkastelussa kussakin linjassa tarkastelleen sekä palaamista kevään 2022 aikatauluihin että parannuksia 10.8.2022 voimaan tulleisiin aikatauluihin vastaamaan palautteissa esitettyjä tarpeita”, Esa Partanen lupaa.

Eniten palautetta on tullut linjan 2 sekä linjan 25 osalta, joka sisälsi linjan 20 lakkautuksen. Myös linjojen 6, 7 ja 8 uudistukset ovat herättäneet kommentteja. Linjan 20 ja 25 uudistukset kytkeytyvät myös linjoilla 12, 13 ja 27 tehtyihin muutoksiin.

”Otamme saadun palautteen huomioon tarkastelussa ja lisäksi avaamme lähipäivinä nettisivuille myös erillisen kyselyn Kotkan aikataulu-uudistuksesta”, Partanen kertoo.

Tavoite on, että uudistukset saadaan voimaan 3. lokakuuta ja niillä aikatauluilla jatketaan 4.6.2023 asti. Toistaiseksi nyt julkaistut aikataulut ovat voimassa 2.10.2022 saakka.

Kolmeen linjaan välittömästi muutoksia

Nopeana ratkaisuna esille tulleisiin ongelmiin tehdään kolme muutosta parantamaan koululaisten yhteyksiä. Nämä muutokset ovat voimassa 2.10.2022 saakka:

  • Linjalla 2 aloittaa lisävuoro 15.8. arkisin klo 14 keskustasta Pernooseen.
  • Linjalla 8 aloittaa lisävuoro 18.8. keskustasta klo 7.40 Koivulaan sekä klo 8.00 Koivulasta keskustaan.
  • Linjan 6 reittiä klo 8.40 keskustasta lähtevällä vuorolla muutetaan 18.8. alkaen siten, että se ajaa Metsolassa Allintien kautta.
  • Linjan 6 lähtö Suulisniemestä klo 6.58 siirretään 18.8. alkaen 5 minuuttia eteenpäin, uusi lähtöaika on 7.03. Samoin Karhulan lähtöaika muuttuu 5 min myöhemmäksi, ollen 7.13.

Aikataulut löytyvät verkkosivulta Jonnejaminne.fi – aikatauluvihot julkaistaan myöhemmin

Kaikkien linjojen osalta Kotkan uusi painettu aikatauluvihko päästään julkaisemaan lokakuun alusta. Sitä ennen julkaistaan elokuun aikana vihkonen, jossa ovat kaikki kevään aikatauluun nähden muuttuneet Kotkan aikataulut sekä listaus linjoista, joiden osalta kevään 2022 aikatauluvihko on edelleen voimassa.

”Tiivistettynä Kotkassa muuttumattomia aikatauluja kevään 2022 aikatauluihin nähden ovat linja 1 Kotka–Hamina, linja 14 Länsi-Kotkassa, kaikki Karhulasta lähtevät ja päättyvät B-tunnuksella olevat linjat (5B, 6B, 9B, 32B, 34B ja 37B) sekä kaikki Kotkan palvelulinjat P001–P015”, Partanen listaa.

”Valitettavasti painettujen aikataulujen osalta Kotkassa pitää käyttää hetken aikaa kahta aikatauluvihkosta.”

Voimassa olevat aikataulut näkyvät nettisivuilla Jonnejaminne.fi ja Kotkanaikataulut.fi sekä reittioppaassa Kotka.digitransit.fi. Lisäksi keskeisille pysäkeille pyritään tuomaan julisteet tällä hetkellä voimassa olevista aikatauluista. Kotkan seudun liikenteen Waltti-palvelupisteistä on saatavissa aikataulutulosteita.