Kotkan Operaatio Rauhankukka jatkuu ja laajenee

Julkaistu 22.08.2022

Kotkan kaupungin keväällä käynnistämä, Ukrainan sodasta kipinänsä saanut Operaatio Rauhankukka laajenee somekampanjaksi ja Rauhanjuhlaksi. Operaatiossa on pyydetty kaupunkilaisia kasvattamaan auringonkukkia rauhantahdon merkkinä kodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Toiminta on levinnyt haasteen kautta myös muihin Suomen kuntiin ja Kotkan ystävyyskaupunki Lyypekkiin. Mukana on myös useita yhdistyksiä.

”Kesäkuussa istutimme kaupunkilaisten kanssa kukan taimia Mussalon niitylle”, kertoo kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.

”Toivoimme, että kesä kasvattaisi niistä hienon Rauhan niityn, jossa olisimme viettäneet juhlaa. Luonto kuitenkin päätti toisin, eikä niitty noussut kukoistukseen. Mutta rauhaa me kaikki toivomme edelleen, ja siksi emme luovuta”, Purovaara lupaa.

Kotkan kaupunki kutsuu nyt kesän aikana auringonkukkia kasvattaneet ottamaan rauhankukistaan valokuvia tai videoita ja jakamaan niitä omilla sosiaalisen median tileillä Ukrainan kansallispäivästä 24.8. lähtien. Kuvia ja videoita voi jakaa itselleen sopivalla tavalla julkaisuina, profiilikuvina, kansikuvina tai vaikka tarinoissa. Kuvien yhteydessä voi käyttää tunnisteita #operationpeaceflower #merikaupunkikotka.

”Päätimme myös järjestää operaation päätösjuhlan torstaina 15.9. klo 18 Kotkan konserttitalolla”, Purovaara kertoo.

”Valmistelemme ohjelmaa Kotkan ukrainalaisten, kaupungin ja järjestöjen yhteistyöllä. Tilaisuuden puheiden ja musiikkiesitysten kautta paneudumme edelleen polttavan ajankohtaiseen kysymykseen, joka meitä monia askarruttaa: ”Miten elää rauhassa?”, hän summaa.

Kotkan kaupungin Operaatio Rauhankukan idean isä on helsinkiläinen toimittaja-dokumentaristi Rasoul Khorram, joka on toteuttanut rauhankukka-teemaisia tapahtumia Suomessa ja ulkomailla. Kotkassa toimintaa on toteutettu kaupungin eri vastuualueiden ja järjestöjen yhteistyöllä.

Lue lisää operaatiosta verkkosivulta Kotka.fi/operaatio-rauhankukka