Kaupunki käy Karhulan kanjoninvarren kurtturuusujen kimppuun

Julkaistu 04.07.2022

Kotkan kaupunki ryhtyy tämän kesän aikana poistamaan kurtturuusuja ns. Karhulan kanjonin liepeillä olevassa kasvustossa. Kurtturuusukasvustoa torjutaan ensin kemikaaleilla ja sen jälkeen se leikataan alas.

Kasvuston karsinnan jälkeen kaupungin puistotoimi seuraa, nouseeko toimenpiteen jälkeen vielä uusia kasvustoja ja jos ei, niin sitten päätetään, mitä alueelle istutetaan karsittujen kasvustojen tilalle.

”Kurtturuusun kanssa ongelma on se, että yksittäisistä juuren pätkistä, mitkä jäävät rakenteiden alle, nousee aina uusia kasvustoja. Tuollaisessa haastavassa rinteessä sataprosenttinen juurten poistaminen maamassat vaihtamalla on mahdotonta. Alueella työskentely vaatii isoja liikennejärjestelyjä, jonka takia toimenpiteitä ei kannata tehdä montaa kertaa ja haluttuun lopputulokseen pääseminen mahdollisimman vähillä työkerroilla on tärkeää”, kertoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Mari Nenonen.

Työ tullaan siis toteuttamaan kesän 2022 aikana. Kasvustoissa käytetään kasvintorjunta-aineita ja kasvien vihreät osat muuttuvat ruskeiksi lähes välittömästi käsittelyn jälkeen. Kuolleet kasvit leikataan alas ja poistetaan muutamien viikkojen kuluttua.