Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu – päiväkotien aukioloissa muutokset mahdollisia

Julkaistu 11.04.2022

Kunta-alan sopimusneuvottelutilanteeseen liittyvä ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu koko viikon 11. – 15.4. ja myös 18.4. jälkeen toistaiseksi.
Kotkassa työtaistelu vaikuttaa varhaiskasvatukseen edelleen siten, että henkilöstön äkillisissä poissaolotilanteissa, jos päiväkotiin tai esiopetukseen ei saada sijaista, joudutaan päiväkoti tai esiopetusyksikkö sulkemaan ja kutsumaan vanhemmat hakemaan lapsensa pois suunniteltua aikaisemmin. Mahdollisesti tilanne vaikuttaa myös päiväkodin tai esiopetuksen avautumiseen aamulla.

Jos henkilöstöä ei saada riittävästi koko päiväkodin tai esiopetuksen aukiolon ajaksi, vanhemmille ilmoitetaan soittamalla päiväkodin aukiolon mahdollisesta rajaamisesta kyseisenä päivänä. Samoin jos seuraavana aamuna päiväkoti tai esiopetus ei aukea normaaliin aikaan, asiasta pyritään ilmoittamaan edellisenä päivänä, jos tilanne on tuolloin tiedossa.