Rakkausviikko toteutuu karsittuna versiona

Julkaistu 13.02.2022

Kotkassa ystävänpäiväviikolla järjestettävä, jo perinteinen Rakkausviikko toteutuu tänä vuonna 14.-20. helmikuuta hieman karsittuna versiona.

Syynä tähän on luonnollisesti koronapandemian aiheuttama epävarmuus, minkä vuoksi osa suunnitelluista konserteista ja muista yleisötilaisuuksista ehdittiin jo perua.
Viime hetkillä tullut päätös rajoitusten purkamisesta saattaa kuitenkin vielä tuoda lisäyksiä Rakkausviikon ohjelmaan, jonka ajantasainen versio löytyy tältä sivulta.

Luvassa on joka tapauksessa mm. Miä <sydän> Kotka -kirjainten paljastaminen Kantasatamassa, ystävänpäivärunojen jakaminen Karhulan kirjastossa, Merikeskus Vellamon verkossa näytettävä Tietoherkku-luento ihmisistä Ruotsinsalmen taisteluissa ja linnoituksessa sekä Rakkausviikon Rusettitanssiaiset kehitysvammaisille aikuisille Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn piha-alueella.

Lisäksi Teatteriryhmä Kimara järjestää Nelosteatterissa Kenttäpostirakkautta -tapahtuman, jonka innoittajana on tietokirjailija ja tutkija Mirja Turusen toimittama teos Elämänmerkki Irma ja Urho Hälikän kenttäpostikirjeistä. Rakkausteeman mukaisesti tilaisuus keskittyy valaisemaan, miten rakkaus kesti pitkän sodan ja erossa olon.

Teatteriryhmä Kimara toteuttaa myös rakkausrunokampanjan levittämällä kaupunkiin rakkauden sanomaa julisteina.

Kymi Sinfonietta inspiroitui tarkastelemaan aihetta kotiseuturakkauden näkökulmasta. Orkesterin torstaina 17.2. julkaistavalla Rakkausviikon musiikkivideolla soikin legendaarisen kotkalaisen musiikintekijän luontoaiheiset sävelet pääosin paikallisin voimin esitettynä. Mikä tuo kappale ja kuka sen monipuolisesti tunnettu laulusolisti ovatkaan, selviää Kymi Sinfoniettan sosiaalisen median kanavissa.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy julkaisee rakkausviikolla verkkosivuilla www.makunne.fi ja some-kanavillaan sydämet sulattavan Love-kakun reseptin ja tarjoilee eri asiakasryhmille lounaan ja päivällisen yhteydessä sydänsämpylöitä ja kaura-ruissydämiä.

Kumppanuustalo Viikarin ala-aulassa puolestaan on koko helmikuun rakkauspuu, johon voi jättää oman viestinsä, runonsa tai vaikkapa treffi-ilmoituksensa.  Pääkirjastossa sekä Karhulan ja Karhuvuoren lähikirjastoissa on koko viikon ajan rakkausteemainen näyttely ja kirjasto myös julkaisee rakkausaiheisen vinkkivideon. Monikulttuurisessa toimintakeskus Myllyssä voi viikon aikana osallistua Ystävälle kortti -työpajaan, runotyöpajaan ja kuunnella lauluja rakkaudesta.

Kotkan alueen perhekeskusverkosto rakentaa Sapokan vesipuiston lammen ympärille Rakkauspolun, jossa on viikon ajan omatoimirasteja parisuhteen tueksi. Lisäksi verkosto jakaa päivittäin rakkausvinkkejä Etelä-Kymenlaakson perhekeskuksen, MLL Kaakkois-Suomen piirin, Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen ja Kotka-Kymin seurakunnan facebooksivuilla.

Kotkan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden vastuualue järjestää liikuntatapahtumia Sapokassa, Jokipuistossa ja Karhuvuoren urheilutalon hiekkakentällä. Lisäksi tapahtumiin liittyvät Sydänreitit ovat koko Rakkausviikon kuntalaisten käytettävissä. Sydämissä QR-koodien takaa löytyy liikuntaan liittyviä tehtäviä.

Rakkausviikko järjestettiin Kotkassa ensimmäisen kerran helmikuussa 2019 ja sen tarkoituksena on tuoda esiin kaupungin arvoja ”rakkaus, reiluus ja rohkeus”.

Rakkausviikko Kotkassa

Sunnuntai 13.2.

 • Klo 17 jäälyhtyjä Tammikadulle, Tammikadun lippakioski. Lost in Katariina -yhteisö kutsuu kaikki lumesta ja jäästä askartelevat kaupunkilaiset tuomaan jäälyhdyn Tammikadun varteen. Lisätiedot: Lost in Katariina Facebook ja Instagram.

Maanantai 14.2.

 • Karhulan kirjastossa jaetaan Ystävänpäivän runoja
 • klo 9-13 Ystävälle kortti -työpaja Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Gutzeitintie 14.
  Ohjeet kortteihin: mylly.me ja tarvikepaketin voi noutaa Kahvila-Myllyttärestä 7.2. lähtien.
 • Klo 9-11 Sapokan vesipuistossa Sauvasafari ja Rollaralli. Sapokan lenkki tai vaihtoehtoisesti 3,5 kilometrin mittainen merkitty reitti Sapokan ja Puistolan ympäristössä. Reitit merkitty sydämin.
  Klo 9 Sauvojen jako ja sauvakävelytekniikkaa sekä ohjeistusta. Lenkit starttaavat klo 9.30.
 • klo 12.30 Miä <sydän> Kotka -kirjainten paljastaminen Kantasatamassa
 • Klo 13-15 Karhulan Jokipuistossa Sauvasafari ja Rollaralli. Liikutaan Jokipuiston maisemissa. Lyhyempi reitti ja noin 3 kilometrin mittainen reitti. Reitit merkitty sydämin. Rollaralliin osallistuvat (apuvälineen kanssa liikkuvat) Sapokan ja Jokipuiston lyhyt lenkki merkitty, ohjatusti. Sauvasafari, mahdollisuus saada kävelysauvat lainaan tai tulla omien sauvojen kanssa. Osallistujille jaetaan kahviliput lenkkeilyn jälkeen. Kaikki Sydänreitit ovat koko Rakkausviikon kuntalaisten käytettävissä. Sydämissä QR-koodien takaa löytyy liikuntaan liittyviä tehtäviä.

Keskiviikko 16.2.

 • klo 9-11 Karhulan torilla Hyte lavalla, jumppaa ja liikuntaneuvontaa.
 • klo 12-14 Runotyöpaja. Tule kirjoittamaan oma runosi kirjailija Ulla-Maija Sievisen avustuksella, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Gutzeitintie 14.
 • Klo 17 Tietoherkku. Erik Tirkkonen: Tarinoita Ruotsinsalmen ihmisistä Merikeskus Vellamossa.
  Luennolla kerrotaan joukko Ruotsinsalmeen liittyviä henkilötarinoita.
  Rakkausviikon johdosta mukana on myös Ruotsinsalmen linnoituksen komentaja, markiisi Jean Baptiste Prevot de Sansacin ja porvaristyttö Ulrika Bruunin rakkaustarina. Esitelmän pitää Suomen merimuseon näyttelyamanuenssi FM Erik Tirkkonen. Tilaisuus striimataan ja tallennetaan Merikeskus Vellamon Youtube-kanavalle.

Torstai 17.2.

 • Kymi Sinfonietta julkaisee päivän aikana musiikkivideon, jossa soivat legendaarisen kotkalaisen musiikintekijän luontoaiheiset sävelet pääosin paikallisin voimin esitettynä. Mikä tuo kappale ja kuka sen monipuolisesti tunnettu laulusolisti ovatkaan, selviää Kymi Sinfoniettan sosiaalisen median kanavissa.

Perjantai 18.2.

 • Klo 9-11.30 Karhuvuoren urheilutalon hiekkakentällä liikuntapisteitä, kaikenikäiset huomioidaan, klo 10 kuntojumppa vauvasta vaariin
 • klo 12-13 Lauluja rakkaudesta, Youri Sova band esiintyy, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Gutzeitintie 14. Kahvitarjoilu. Voit seurata meitä Facebookissa livenä.

Lauantai 19.2.

 • klo 15 Kenttäpostirakkautta Nelosteatterilla, Satamakatu 4. Tapahtuman innoittajana on tietokirjailija ja tutkija Mirja Turusen toimittama teos Elämänmerkki Irma ja Urho Hälikän kenttäpostikirjeistä. Rakkausteeman mukaisesti tilaisuus keskittyy valaisemaan, miten rakkaus kesti pitkän sodan ja erossa olon. Mirja Turunen kertoo teoksen synnystä, Hälikän pariskunnan jatkosodan koettelemuksista sekä kenttäpostin merkityksestä kriisioloissa.
  Kimaralaiset lukevat valitut kirjenäytteet. Tunnelmaa luovat myös sota-ajan suositut laulut, joita esittävät Leena-Kaisa Kivioja, Hanne-Irmeli Tentke ja Teija Lempinen Kauko Sepposen säestämänä sekä Iiro Lempinen. Kirjeitä lukevat Heini Salopelto, Hanna-Kaisa Kervinen, Esko Junkkari sekä Leena-Kaisa Kivioja ja Iiro Lempinen.
  Tilaisuuden järjestämisessä huomioidaan ajankohdan koronarajoitukset.
  Vapaaehtoinen pääsymaksu (5 e). Elämänmerkki –kirja saatavilla tilaisuudessa suoraan tekijältä.
 • klo 16-18 Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn piha-alueella Rakkausviikon Rusettitanssiaiset kehitysvammaisille aikuisille. Järjestäjinä Kotkan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden vastuualue, Kotkan Harraste, Kotkas Liikutaa Yhes -hanke ja Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly

Lisäksi:

 • Rakkausviikon kuvakilpailu Facebookissa ja Instagramissa #kotkalove. Katso ohjeet: Facebook. Katso ohjeet: Instagram
 • Rakkausrunoja julisteina kaupunkikuvassa ja busseissa. Teatteriryhmä Kimara toteuttaa rakkausrunokampanjan levittämällä kaupungin alueille rakkauden sanomaa julisteina yhteistyössä kulttuuritoimen kanssa.
 • Kotkan alueen perhekeskusverkosto rakentaa Sapokan vesipuiston lammen ympärille Rakkauspolun, jossa on viikon ajan omatoimirasteja parisuhteen tueksi. Lisäksi verkosto jakaa päivittäin rakkausvinkkejä Etelä-Kymenlaakson perhekeskuksen, MLL Kaakkois-Suomen piirin, Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen ja Kotka-Kymin seurakunnan facebooksivuilla.
 • Kymijoen Ravintopalvelut Oy julkaisee rakkausviikolla verkkosivuilla makunne.fi ja some-kanavillaan sydämet sulattavan Love-kakun reseptin ja tarjoilee eri asiakasryhmille lounaan ja päivällisen yhteydessä sydänsämpylöitä ja kaura-ruissydämiä.
 • Kumppanuustalo Viikarin ala-aulassa on koko helmikuun ajan rakkauspuu, johon voi jättää oman viestinsä, runonsa tai vaikkapa treffi-ilmoituksensa.
 • Rakkausteemaiset näyttelyt pääkirjastossa sekä Karhulan ja Karhuvuoren lähikirjastoissa sekä rakkausaiheinen vinkkivideo kirjaston somessa (Facebook & Instagram)
 • Rakkauden täyteinen Tahdon! Rakkauden tarinoita -näyttely Merikeskus Vellamossa museon aukioloaikoina eli tiistaina ja torstaista sunnuntaihin klo 10-17 ja keskiviikkona klo 10-20

Kaikkiin tapahtumiin, Merikeskus Vellamon näyttelyä lukuun ottamatta, on vapaa pääsy.

Rakkausviikon runojuliste