Meripäivämuraali maalataan Toivo Pekkasen koulun seinään

Julkaistu 14.02.2022

Meripäivien 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettavan meripäivämuraalin paikka on päätetty. Teos maalataan Kotkansaarelle Toivo Pekkasen koulun Kymenlaaksonkadun puoleiseen päätyseinään.
Kesällä maalattavan muraalin sisältö on saanut inspiraation meripäiväkävijöiden muistoista, joita kerättiin kesän 2021 aikana.

Muraalin suunnittelee ja maalaa Mimmit peinttaa -taidekollektiivin työryhmän taiteilijat Poppamaija, Ruusa ja Viv Magia. Vuodesta 2015 toiminut Mimmit peinttaa -katutaidekonsepti innoittaa ja rohkaisee naisia ja tyttöjä miesvaltaisella alakulttuurin kentällä. Kaikki Mimmit peinttaa -projektit toteutetaan naisvoimin.

”Olemme innostuneita, että Meripäivämuraali saadaan näkyvälle paikalle keskelle Kotkansaarta eli hyvin keskeiselle paikalle Meripäivien 60-vuotisen historian kannalta. Yhteistyö Mimmit peinttaa -taidekollektiivin kanssa on ollut helppoa ja luonnoksen nähtyäni odotan kovasti, että muraalin maalaukset alkaa”, toteaa Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Meripäivämuraali toteutetaan yhteistyössä Kotkan Meripäivien, Kymenlaakson Museon ja Mimmit peinttaa -taidekollektiivin kanssa. Projekti on saanut rahoitusta Taiteen edistämiskeskuksesta.