Katariinan Meripuisto äänestettiin suosituimmaksi suomalaiseksi puistoksi

Julkaistu 09.02.2022

Katariinan Meripuisto on voittanut yleisöäänestyksen suosituimmasta suomalaisesta Green Flag Award -tunnuksen saaneesta puistosta. Puisto sai yhteensä 154 ääntä, mikä oli  70 ääntä enemmän kuin toiseksi tulleella puistoalueella.

Kotkansaaren eteläisimmässä kärjessä sijaitseva Katariinan Meripuisto on yli 20 hehtaarin suuruinen erityisen monipuolinen puisto- ja virkistysalue, joka on toiminut suosittuna virkistyskohteena jo ennen varsinaisen puiston perustamista. Puistoalue kunnioittaa kiivasta historiaan ympäristötaiteella ja muistomerkeillä, kuten Fort Katariina -keskuslinnoituksella, vanhoilla öljysäiliöiden laitureilla sekä 1800-luvun purjelaivan ankkurilla. Lisäksi Meripuistossa on esillä pienoismalleja Itäisen Suomenlahden majakoista Porkkalanniemeltä Seiskarin saareen.

Katariinan Meripuisto on tunnettu upeista kallioalueista, merimaisemasta sekä aktiviteeteista, joita puistoympäristö tarjoaa. Puistossa on laaja nurmialue, runsaasti välineitä leikkiin ja kuntoiluun sekä skeittiramppi ja pooli, jonka suunnittelussa käyttäjät ovat olleet aktiivisesti mukana.

Avoimen puistonosan itäpuolella oleva Katariinan tervaleppälehto edustaa Itäiselle Suomenlahdelle tyypillistä alkuperäistä luontoa. Lajistonsa lisäksi lehdolla on rikas historia. Tervaleppälehto poikkeaa täysin Fort Katariinaa ympäröivästä avoimesta hiekka- ja kallioalueesta. Puistokokonaisuus on luonnonarvoiltaan erittäin monipuolinen, varsinkin kasvillisuuden ja linnuston osalta.

Lue lisää
Katariinaa
Ilmakuvia Kotkan puistoista. Kuva: Korppi Films Oy