Kulttuuriavustusten ensimmäinen erä haettavana tammikuussa

Julkaistu 03.01.2022

Kotkan hyvinvointilautakunnan jakamien, vuoden 2022 kulttuuriavustusten ensimmäinen hakukierros on avoinna 1.-31.1. Kaupunki jakaa tämän vuoden aikana kulttuuriavustuksina yhteensä 122 000 euroa. Hakemukset lähetetään sähköisen hakujärjestelmän kautta.

”Kotkan kaupunki siirtyy lähes kaikkien avustustensa hakemisessa sähköiseen hakujärjestelmään. Haluamme kulttuuriavustusten hakemisen osalta varmistaa, että tämä siirtymä tapahtuu sutjakkaasti”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara kertoo.

”Järjestämme verkkoinfotilaisuuden 11.1. klo 16. Siinä käydään aluksi läpi eri avustusmuotoja. Sen jälkeen kaupungin digipalvelupäällikkö Eija Grönholm kertoo sähköisen haun teknisestä puolesta. Aikaa on myös kuulijoiden kysymyksille ja kommenteille”, Purovaara kuvailee.

Tammikuussa haettavia avustuksia ovat henkilökohtaiset työskentelyapurahat sekä kohdeavustukset. Hyvinvointilautakunta on linjannut 2022 avustusten painopisteteemaksi eri kaupunginosissa tapahtuvan lähikulttuuritoiminnan tukemisen sekä lapsille suunnatun kulttuuritoiminnan.

Työskentelyapurahaa voi hakea taiteenalan koulutuksen saanut ja/tai muuten ammatissaan taiteen alalla ansioitunut henkilö, joka saa ainakin osan toimeentulostaan taidetta harjoittamalla ja jonka kotipaikka on Kotka. Apurahan myöntämisen perusteina arvioidaan taiteellisen työn laatu ja taiteilijan ansioituminen. Kokovuotisen työskentelyapurahan suuruus on 23 000 euroa, ja niitä myönnetään kaksi. Lautakunta voi myös niin harkitessaan jakaa kokovuotisen työskentelyapurahan puoliksi, jolloin kuuden kuukauden apurahan suuruus on 11 500 euroa.

Kohdeavustusta myönnetään yksittäisten Kotkan kaupungin alueella toteutettavien taide- ja kulttuuritapahtumien tai -hankkeiden tuottamiseen. Hakijoina voivat olla rekisteröidyt yhteisöt, yksittäiset henkilöt ja rekisteröimättömät työryhmät. Vuoden 2022 kohdeavustukset ovat haettavana tammi-, huhti- ja syyskuussa.

”Toivon, että saamme hyvinvointilautakunnan linjaamien painopisteiden kautta lisää elävää kulttuuria erityisesti Kotkan kylille ja eri kaupunginosiin sekä lasten ja perheiden iloksi”, Purovaara sanoo.
”Kunnalle tämä on eräs tapa parantaa kulttuuripalvelujen saavutettavuutta ja alueellista tasa-arvoa. Muistutan myös, että lautakunta on päivittänyt kulttuuriavustussääntöä, joten on tärkeää, että hakijat käyvät sääntöön kirjattuja hakukriteerejä ennakkoon läpi”, Purovaara toivoo.

Sähköinen hakemuslomake: https://kotka.timmi.fi/WebTimmi/#/3

Infotilaisuus 11.1. klo 16. Linkki tilaisuuteen kulttuuriavustussivulla: https://www.kotka.fi/asioi-ja-osallistu/avustukset/kulttuuriavustukset/

Uudistettu kulttuuriavustussääntö: https://www.kotka.fi/wp-content/uploads/2021/12/Kulttuuriavustussaanto-2022.pdf