Itsenäisyyspäivää juhlitaan hybridinä – osallistujilta vaaditaan koronapassi

Julkaistu 02.12.2021

Kotkan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään maanantaina 6.12. hybriditilaisuutena. Juhla järjestetään Kotkan konserttitalolla ja se striimataan kaupungin Youtube-kanavalle https://www.youtube.com/kotkankaupunki.
Juhla alkaa klo 13 sekä livenä että verkossa. Tapahtumien väliaikaa koskevien Kymsoten suositusten takia juhlasta jätetään kahvitarjoilu pois.

Perjantaina 3.12. voimaantulevien Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI) määräämien kokoontumisrajoitusten vuoksi Kotkan kaupunki edellyttää juhlaan osallistuvilta yli 16-vuotiailta koronapassia.
Koronapassin voi ladata ja tulostaa itselleen Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Juhlaan tulevilta tarkastetaan konserttitalon ovella sekä koronapassi että henkilöllisyystodistus. Koronatodistuksen lukijalla luetaan todistuksen QR-koodi, jolloin ruudulle tulee hyväksytty tai hylätty -merkintä. Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja. Juhlaan saapuvilta edellytetään maskin käyttöä.

”Alati muuttuvan koronatilanteen vuoksi päätimme järjestää juhlan tänä vuonna hybridinä, jotta se varmasti saadaan toteutettua. Juhlatunnelmaan voi siis virittäytyä sekä paikan päällä Kotkan konserttitalossa että kotisohvalta käsin”, kertoo Kotkan kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

 Juhlan ohjelma koostuu puheiden lisäksi musiikista ja tanssista. Tilaisuuden musiikista vastaa Kotkan seudun musiikkiopisto. Juhlassa kuullaan muun muassa kanteleyhtyeeltä kappaleet Enkeliska, Valamon kellot ja Korpin marssi.
Kotkan kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pasi Hirvonen ja juhlapuheen pitää nuorisovaltuuston puheenjohtaja Elli Putkonen. Juhlassa nähdään myös Jenni Behmin ja Janne Puikon tanssiesitys kappaleeseen Täällä Pohjantähden alla sekä jaetaan Kotkan taidepalkinto 2021.

”Itsenäisyyspäivän juhla on tänä vuonna hyvin perinteikäs. Olemme Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden sekä Kotkan Lastenkulttuurikeskuksen kanssa pohtineet erilaisia ideoita juhlan kehittämiseksi. Olisi hienoa, jos lapsiryhmiä voitaisiin ottaa mukaan tiiviimmin, sekä yleisöksi että juhlan tekijöiksi”, Salonen kertoo.

Kotkan konserttitalolle juhlaan otetaan 100 henkilöä. Koronatilannetta ja -rajoituksia seurataan jatkuvasti ja Kotkan kaupunki toimii mahdollisesti voimassaolevien ohjeiden ja rajoitusten mukaisesti.