Itämeri-allas koetäytettiin – avaus venyy helmikuun lopulle

Julkaistu 09.12.2021

 Maretariumin jättimäinen Itämeri-allas koetäytettiin korjaustöiden jälkeen tiistaina 7.12. Vettä pumpattiin kahdella uppopumpulla suoraan Sapokanrannasta Maretariumin varastoaltaaseen, josta se edelleen pumpattiin allaspumppujen avulla suodatettuna Itämeri-altaaseen. Altaan täyttö kesti kymmenen tuntia. Ilman apuna olleita Kotkan palomiesurheilijoiden pumppuja täyttö olisi vienyt kolme vuorokautta. Itämeri-altaan vesitilavuus on yli puoli miljoonaa litraa.

Vaikka altaassa oli tehty syys-lokakuussa mittavat kaiken kattavat korjaustyöt, todettiin koetäytössä edelleen merkittäviä vuotoja. Korjaustyöt brittiläisten erikoisammattilaisten toimesta jatkuvat vielä ja seuraava koetäyttö on tarkoitus tehdä loppiaisen jälkeen.
Vasta sitten, kun koetäytössä Itämeri-allas todetaan täysin tiiviiksi, päästään aloittamaan altaan sisustustyöt. Sisustustöihin varataan kuukausi aikaa ja tämän jälkeen vielä menee aikaa altaan lopulliseen täyttöön ja kalojen siirtoon altaaseen.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että Itämeri-allas olisi käytössä aikaisintaan helmikuun lopulla”, toteaa Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen.

Ajalla 6.-25.12.  Maretariumissa on meneillään huoltotauko, jolloin kaikille altaille tehdään perushuoltoa ja yleisötiloja mm. kunnostusmaalataan.  Yleisötiloja myös tehosiivotaan koirakuukauden ja kissalauantain jäljiltä.
Akvaario avautuu yleisölle tapaninpäivänä 26.12. klo 10. Pääsylippujen hinnat ovat silloin edelleen alennettu 15 – 20% normaalihinnoista Itämeri-altaan remontin takia. Maretariumin kahvila Merisydän Cafe on avoinna myös huoltotauon ajan päivittäin klo 8-18 (paitsi 24.12. klo 8-12 ja 25.12. suljettu).