Satuviikolla 18.–24.10. lapsille ja lapsiperheille paljon tapahtumia ympäri Kotkaa

Julkaistu 07.10.2021

Satuviikko tuo lapsille ja lapsiperheille runsaasti tapahtumia ja tekemistä ympäri Kotkaa. Tapahtuma järjestetään 18.–24.10. ja mukana ovat Kotkan kaupunginkirjastot, Lasten kulttuurikeskus LAKU, Merikeskus Vellamo, Akvaariotalo Maretarium, Kotka-Kymin seurakunta sekä Kotkanseudun Musiikkiopisto.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Tervetuloa!

Ohjelma

  • Kotkan kirkossa urkusatu Kolme päkäpää pukkia. Kaikille avoimet esitykset ma 11.10. klo 9.30 ja pe 15.10. klo 17.30
  • Akvaariotalo Maretariumissa Hanna Hauki tervehtii lapsia päivittäin 18.–29.10. klo 14
  • Merikeskus Vellamossa Merimonsterit-näyttely. Museon aukioloajat: ti–su 10–17

Maanantai 18.10.

Klo 9–11 Hiio Hoi! Merirosvoseikkailu Kotkan pääkirjaston tiloissa.

Meren rantaan on huuhtoutunut pulloposti, jonka sisällä on salainen kartta. Seikkailijat ratkovat merirosvon aarrearkun salasanaa erilaisten vihjeiden avulla. Seikkailu toimii nonstoppina ja ryhmät lähtevät liikkeelle noin 5 minuutin välein. Merirosvoseikkailu on tarkoitettu koko perheelle, lasten ikäsuositus on 4–10-vuotiaat. Mukana seikkailemassa voi olla eri-ikäisiä lapsia ja ryhmää kohden tarvitaan yksi mobiililaite, jota käyttää esimerkiksi aikuinen. Seikkailu vaatii älylaitteen ja QR-koodinlukijasovelluksen. Järjestäjänä Satumatka productions. Lisätietoa kirjastosta p. 040 688 3752.

Tiistai 19.10.

Klo 18 Kotkanseudun musiikkiopiston Satu-konsertti Kotkan pääkirjaston Stagella.
Esiintymässä Kotkan Minijouset ja Rytmijouset yhdessä ja omilla sooloilla. Johtavat Eija Vilkki ja Esa Heikkilä, pianossa Esa Ylönen.

Keskiviikko 20.10.

Klo 9 ja klo 9.30 Liikunnallinen satuhetki: Jänöjussin aarteenetsintä Kotkan kirjastolla. Ennakkoilmoittautuminen, p. 040 688 3752.
Klo 9.30 Kyminmamman satuhetki Karhulan kirjastossa
Klo 17–18 Lukukoira Manu pääkirjaston lastenosastolla. Varaa oma vartin lukuaikasi, p. 040 688 3752.
Klo 17.15–18 Lasten merikirjan julkkarit Kotkan pääkirjastolla.
Kirjailija Ulla-Maija Sievinen sekä kirjan kuvittaja Reija Lipponen kertovat kirjastaan, kaloista sekä meren merkityksestä. Myös kirjan Huuko-koiran däppejä eli räppejä kuullaan. Kirjaa myydään tapahtumassa käteismaksulla 20€/kpl. Tilaisuuteen kannattaa tulla ajoissa, sillä ensimmäiset 25 lasta saavat pinssin, joka liittyy kirjan kuvitukseen. Hanna Hauki on myös paikalla klo 17.15 alkaen.

Torstai 21.10.

Klo 12.30–15.30 Muoviroskahirviön kukistus. Toiminnallinen työpaja Merikeskus Vellamossa.
Alakouluikäisille suunnatun työpajan rasteilla kierretään pienryhmissä ja tutustutaan Itämeren asukkaisiin, opitaan konkreettisia keinoja meren suojeluun, askarrellaan ja annetaan muoviroskahirviölle kyytiä! Työpaja on Luonto-Liiton Itämeriryhmän ja John Nurmisen säätiön yhteisen #muovitonmeri-kiertueen loppuhuipennus ja osa Kotkan Satuviikon ohjelmaa. Paja liittyy Vellamon Merimonsterit-näyttelyyn. Lisätietoja työpajasta saa Laura Haikoselta osoitteesta laura.haikonen(at)luontoliitto.fi

Klo 17.30 Sirkus Sitruuna esiintyy Karhulan kirjastolla

Kotka-Kymin seurakunta järjestää Satuviikkoa edeltävällä viikolla:
Urkusatu, Kolme päkäpää pukkia, koko perheen elämyksellinen musiikkisatu, jossa tutustutaan urkujen rikkaaseen äänimaailmaan. Kesto noin 20 min. Kaikille avoin esitys Kotkan kirkossa perjantaina 15.10. klo 17.30

Tarkemmat ohjelmatiedot alla olevassa kuvassa ja tapahtuman pdf-esitteessä.

Satuviikko 2021 ohjelmajuliste