Kyyti-lukuhaasteen syystapahtuma: Lyhyttä ja ytimekästä – Avaa novelli!

Julkaistu 17.10.2021

“Jos Romaani on kartanon isomahainen, korskea isäntä, ja Runo isännän mystisiä näkyjä kokeva tytär, olkoon Novelli se nurkassa kyyhöttävä, pistäväsilmäinen ja teräväsanainen sukulaistäti, joka osuu aina lähimmäksi totuutta, ja jota ei kaikista yrityksistä huolimatta saada millään hengiltä.” -Maritta Lintunen

Kyyti-lukuhaasteen syystapahtuma järjestetään Kotkan pääkirjaston auditoriossa keskiviikkona 20.10. klo 18 alkaen. Tapahtumaan saapuvat vieraiksi kirjailijat Maritta Lintunen ja Petri Tamminen. Illan aikana keskustellaan novelleista ja muusta lyhytproosasta sekä lukemisen että kirjoittamisen näkökulmasta. Kirjailijoita haastattelevat Kouvolan kaupunginkirjaston kirjastonhoitaja Outi Kauppala ja Kotkan kaupunginkirjaston kirjastonhoitaja Niko Kirjavala. Tapahtumaa voi seurata myös verkossa osoitteessa bit.ly/kyytinovelli.

Kyyti-lukuhaaste on Kyyti-kirjastokimpan yhteinen aikuisten lukuhaaste. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä lukuhaastetapahtuma kiertää paikkakunnalta toiselle. Vuoden 2022 kevättapahtuma järjestetään Pyhtäällä.

Maritta Lintunen (s. 1961) on novellisti, runoilija ja romaanikirjailija. Hänen lyhyitä tekstejään on ilmestynyt antologioissa ja kirjallisuuslehdissä kymmenellä kielellä. Lintusen uusin teos on Boriksen lapset (WSOY, 2021), joka kuvaa suomalaisten ja venäläisten kyräily- ja kiintymyssuhdetta kirkkaasti ja kaunistelematta. Lintusen itse tuotannostaan koostama teos Kanadanhanhi: valitut novellit (WSOY) ilmestyy helmikuussa 2022.

Petri Tamminen (s. 1966) on kirjailija. Hän on kirjoittanut romaaneja, novellikokoelmia ja lyhytproosaa. Tamminen on saanut teksteistään useita palkintoja. Hänen viimeisin kirjansa on Se sano – Unohtumattomat lausahdukset (Otava, 2021), johon on kerätty suomalaisia muistoja, yhtä aikaa traagisia ja koomisia.