Hyvinvointilautakunta päätti kulttuuriavustuksista ja kaupungin taidepalkinnosta

Julkaistu 19.10.2021

Kotkan kaupungin kulttuuriavustusten vuoden 2021 kolmas osa jaettiin hyvinvointilautakunnan kokouksessa 19.10. Jaettavana oli vuoden 109 000 euron kokonaispotista jäljellä ollut 6 600 euroa. Suurimmat avustukset saivat Kotka Art 2022 -työryhmä (1 400 €), Riku Pelon ja työryhmän Lasten oopperapäivä (1 000 €) sekä Taidekanvaasi-työtila (1 000 €). Kuudensadan euron avustukset myönnettiin Kimmo Muttilaisen ja Marita Hauhian Kotkan poika sekä Marko Pesosen Epätoivo-elokuvaprojekteille. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 17 kpl.

Vuoden 2022 kulttuuriavustusten ensimmäinen hakuaika on tammikuussa.

Avustusten hakijat ja myönnöt pdf-tiedosto

Kotkan kaupungin 2021 taidepalkinto kuvataiteilija Udi Salmiaitalle

Hyvinvointilautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle Kotkan kaupungin taidepalkinnon vuoden 2021 saajaksi kuvataiteilija Udi Salmiaittaa. Taidepalkinnon suuruus on 1 000 euroa, ja se myönnetään tunnustukseksi merkittävästä taiteellisesta saavutuksesta tai toiminnasta. Kaupunginhallitus päättää palkinnon saajan lautakunnan esityksen perusteella. Palkinto jaetaan vuoden loppuun mennessä kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen järjestämässä tilaisuudessa.

Perusteluissaan hyvinvointilautakunta toteaa, että Salmiaitta on syntyperäinen kotkalainen, joka on myös saanut taidekoulutuksensa Kotkan Repin-instituutissa. Hän elää ja työskentelee Kotkassa. Salmiaitan työt ovat vivahteikasta ja herkkää akvarellitaidetta, joka hakee aiheensa ja inspiraationsa Kotkan luonnosta; merenrannan ja puistojen kasveista. Taiteen tekemisen lisäksi Salmiaitta muun muassa toimii Kotkan Taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtajana, edistäen kuvataiteen asemaa kaupungissa.

Vuoden 2021 aikana Salmiaitan töitä on nähty Kotkan lisäksi poikkeuksellisen laajasti eri kaupunkien gallerioiden yksityis- ja ryhmänäyttelyissä: Uusikuva/Kotka, Kouta/Kouvola, Ronka/Tampere, Antares/Sippola, Gumbostrand Konst & Form /Sipoo.  Vuodelle 2022 näyttelyitä on sovittu useisiin kaupunkeihin: Galleria Rajatila/Tampere, KONE/Hämeenlinna, G12/Helsinki, Almintalo/Loviisa.

Taidepalkinnon saajaehdotuksia kysyttiin kaupunkilaisilta sähköisellä lomakkeella. Määräajassa saapui 10 ehdotusta.