Christian Rönnbacka vierailee Karhulan kirjastossa

Julkaistu 25.10.2021

Karhulan kirjastoon saapuu torstaina 28.10. vieraaksi kirjailija Christian Rönnbacka. Tilaisuus alkaa klo 17.30. Kirjailijaa haastattelee kirjastovirkailija Anne Vilska. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Rönnbackan esikoisteos Operaatio Troijalainen ilmestyi vuonna 2012 (Bazar) ja aloitti porvoolaisesta komisario Antti Hautalehdosta kertovan dekkarisarjan. Tänä vuonna sarjassa on ilmestynyt yhdeksäs osa nimeltään Tulen aika (Bazar). Antti Hautalehto -dekkarit ovat tulleet tunnetuiksi omaleimaisesta huumorista sekä poliisityön asiantuntevasta kuvauksesta. Äänikirjapalvelu BookBeat valitsi Christian Rönnbackan vuoden 2020 kotimaiseksi dekkaristiksi perustuen Ruska, Majakka ja Tuonen korppi -äänikirjojen kuuntelumääriin sekä kuulijoiden antamiin arvioihin. Kirjasarjan neljännestä osasta Kylmä syli on tehty C Moren alkuperäissarja, joka nähdään loppuvuodesta 2021.

Christian Rönnbacka kirjoittaa parhaillaan uutta rikosromaanisarjaa, jonka ensimmäinen osa ilmestyy keväällä 2022. Dekkarisarjan päätähtenä on poliisi Henna Björk.

Dekkareiden lisäksi Rönnbacka on kirjoittanut tietokirjoja, muun muassa Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat (Bazar, 2017), Irina Tundra K18 (Docendo, 2019), joka kertoo suomalaisen stripparin tarinan sekä Riskiretki: Seikkailu muinaisilla reiteillä (Bazar, 2020), joka kertoo kahden miehen hulvattomasta matkasta suomalaisen kulttuurin ytimeen ja historiaan.

Christian Rönnbacka (s.1969) on Keravalla asuva entinen poliisi. Nykyisin hän toimii paitsi kirjailijana myös tislaamon osakkaana. Vapaa-ajallaan Rönnbacka viihtyy luonnossa.

Muistutus tilaisuuteen saapuville

Tapahtumien järjestämisessä noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Tilaisuuteen ei saa tulla sairaana tai flunssaoireisena. Myös turvaväleistä ja käsihygieniasta on huolehdittava. Kirjasto suosittelee myös kasvomaskin käyttöä.