Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -tapahtuma keskiviikosta lauantaihin

Julkaistu 08.10.2021

Uusi nelipäiväinen kaupunkifestivaali Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa järjestetään keskiviikosta lauantaihin 13.–16.10. Tapahtuman ohjelma koostuu valo- ja äänitaideteoksista sekä valaistuista kohteista, joita voi ihailla täysin maksutta. Tapahtuma pitää sisällään myös muuta ohjelmasisältöä.

Valoreitti koostuu kymmenestä valaistusta kohteesta ja valotaideteoksesta; Kotkan kaupungintalolta alkava reitti kulkee kaupunginteatterin kautta Sibeliuksenpuistoon, josta reitti jatkuu Kotkan konserttitalon ja Toivo Pekkasen puiston kautta vanhalle sairaalalle ja Haukkavuoren näkötornille. Kotkan kirkon valaisua voi ihastella joko reitin alku-, keski- tai loppuvaiheessa.

Kotkan kaupungintalolle tapahtuman nimikkoteoksen Aaltoja! tuottaa Sun Effects Oy, joka on tehnyt valaisuteoksia mm. seuraaviin tapahtumiin: Lux Helsinki, Slush ja Polar Night Festival. Sibeliuksenpuistoon rakentuu Kymenlaakson sähkön mahdollistama vedenalainen satumaailma, Haukkavuoren näkötornille Kotkan Energian mahdollistama kauas näkyvä majakka ja Kotkan konserttitalolle nuotteja ja musiikkia. Sibeliuksenpuiston, konserttitalon ja Haukkavuoren näkötornin valoteokset toteuttaa AK Sound.

Toivo Pekkasen puistossa, värikkäiden puiden välissä, muodot ja värit leikkivät tyhjässä ilmassa. Flowers of Life toteuttaa puistoon Lux Magia -hologrammi-teoksen, joka elää ja luo hypnoottisen tunnelman. Kotkan kaupunginteatterin valaisu rikkoo teatterirakennuksen fyysiset rajat. Teos jatkaa Ulos laatikosta- teosten teemaa näyttämällä myös ulospäin halumme elävään ja vahvaan vuorovaikutukseen yleisömme kanssa. Kotkansaaren vanha sairaala kätkee sisäänsä ja pihapiiriinsä neljä erilaista taideteosta; Niko Tiaisen BINARY.WAVES sekä Flux Islandin uusmediataidenäyttely-konseptin kolme (3) teosta.

Edellä mainittujen teosten lisäksi Nelosteatterin seinässä ja Kotkankadulla sijaitsevat muraalit valaistaan.

Valoreitin lisäksi tapahtumassa on runsaasti ohjelmaa ja ääntä. Aaltoja!-tapahtumassa voi tutustua Purple waves -ääniteokseen Kotkan pääkirjastolla, Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn koko perheen elämyspihaan, Haukkavuoren näkötornin sisätiloissa projisoituun av-taiteeseen ja hypnoottiseen äänikollaasiin majakkasaaren äänimaailmoista, Osku Mediatalon Valoja ja varjoja -näyttelyyn, Promenadi-konserttiin Kotkan kirkossa, Jazzin aaltoja -konserttiin Nelosteatterilla tai viettää iloinen päivä lauantaina Yhteisötalo Messillä lapsille suunnattujen valotyöpajojen ja valotanssiesitysten parissa.

Koko tapahtuman ajan Lehmuskujalla tapahtumakävijät pääsevät nauttimaan mm. katuruoasta, lettukahveista ja anniskelusta ohjelmineen. Lehmuskujan ohjelmaa organisoi Kotkan kauppatie. Lisäksi keskustan alueelle on tulossa Taidepolku, joka tuo taidetta keskustan eri toimitiloihin.

Tapahtuman avajaisia vietetään Kauppakeskus Pasaatissa keskiviikkona 13.10. klo 17. Tilaisuuden juontaa Sebastian Rejman.

Tapahtuman ja valoteosten rakennus alkaa alkuviikosta. Aaltoja!-infopiste ja wc-palvelut löytyvät Lehmuskujalta Sibeliuksenpuiston vierestä.

Valoreitti on avoinna
Ke–to 13.–14.10. klo 18–21
Pe–la 15.–16.10. klo 18–22

Kustaankatu (kaupungintalon edusta) suljetaan keskiviikosta lauantaihin valoreitin aukioloaikoina.

Festivaalin verkkosivut: Aaltojafestivaali.fi
Instagram: @aaltojafestivaali
Facebook: @aaltojafestivaali

Tapahtuman mahdollistavat: Kymenlaakson Sähkö, Kotkan Energia, kauppakeskus Pasaati ja Kymen vesi.