Inka Güntherille ykköspalkinto Raja-taidekilpailussa

Julkaistu 14.09.2021

Kotkalainen Inka Günther on voittanut ensimmäisen palkinnon Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen järjestämässä Raja-taidekilpailussa.
Güntherin teos on akryyli kankaalle ja nimeltään Rajamailla.

15 vuotta tänä vuonna täyttävä Repin-instituutin kuvataidekoulutus järjesti juhlavuoden kunniaksi taidekilpailun Kymenlaakson visuaalisten alojen opiskelijoille yhteistyössä Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen sekä Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n kanssa.
Kilpailu oli avoin kaikille Kymenlaakson oppilaitoksissa visuaalista alaa opiskeleville mukaan lukien lukiolaiset ja kansalaisopistojen harrastajat 16 ikävuodesta ylöspäin.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Olavi Heino, taidemaalari (Kotka), Olli Mantere, kuvanveistäjä (Kotka), Marleena Liikkanen, valokuvaaja (Kouvola), Olga Denisenko, kuvataiteilija (Pietari) ja Irina Tatarnikova, kuvataiteilija (Pietari).

Taidekilpailun kolme parasta:
1. palkinto (1000 euron rahapalkinto), Inka Günther, teos Rajamailla (akryyli kankaalle)
2. palkinto (500 euron rahapalkinto), Katarína Florková, teos Country (digitaalinen maalaus)
3. palkinto (250 euron rahapalkinto), Katariina Fortuna, teos Mirror Image/Peilikuva (digitaalinen maalaus)

Kilpailuun tulleista teoksista valitaan näyttelyteokset vuoden 2021 aikana pidettävään näyttelyyn. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Kotkan Energian kanssa ja osallistumalla kilpailuun taiteilija antaa luvan käyttää teoskopiotaan Kotkan Energian sähkökaappien kaunistamiseen julkisilla paikoilla. Yhteistyö mahdollistaa kilpailun rahapalkinnot ja tuo taiteilijalle näkyvyyttä sähkökaappien teippausten ja muun yhteistyömarkkinoinnin myötä.