Meripäivämuistot maalataan muraaliksi Kotkansaarelle

Julkaistu 28.07.2021

Kotkan Meripäivät juhlii 60-vuotisjuhliaan kesällä 2022. Juhlan kunniaksi Kotkansaarelle maalataan meripäivämuraali, jonka sisältö koostuu meripäiväkävijöiden liikuttavimmista, ikimuistoisimmista, kauneimmista tai uskomattomammista tarinoista. Muraalin paikka julkaistaan myöhemmin. Meripäivätarinat ja -muistot kerätään 31.8.2021 mennessä, jonka jälkeen tehdään muraalin luonnos. Muraali maalataan kesällä 2022.

”Meripäivämuraali on upea tapa juhlistaa Meripäivien juhlavuotta. Muraali on luonteva jatkumo Kotkassa aiemmin tehdylle muraalitaiteelle. Erityisen innoissamme olemme yhteistyöstä Mimmit peinttaa -taidekollektiviin kanssa”, Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen iloitsee.

Mimmit peinttaa -katutaidekonsepti on toiminut vuodesta 2015 innoittajana ja rohkaisijana tytöille ja naisille, miesvaltaisen alakulttuurin kentällä.
Mimmit peinttaa on luonut naisille mahdollisuuden toteuttaa taidetta julkiseen tilaan, johon heillä ei muutoin olisi ollut mahdollista sitä toteuttaa.
Kaikki Mimmit peinttaa -projektit toteutetaan naisten voimin, ja samalla lisätään eri ikäisten välistä vuorovaikutusta.

”Meripäivät on legendaarinen ja tärkeä tapahtuma monille kotkalaisille ja kauempaa tuleville. On hienoa, että saamme meripäiväkävijöiden tarinat ikuistettua näkyvälle paikalle”, Mimmit peinttaa -taidekollektiivin tuottaja Rosa Hultman sanoo.

Kuka on Kotka Meripäivien legenda ja ikimuistoisin persoona? Onko sinulla takataskussa runoja tai lauluja Meripäivistä?
Kerro meille liikuttavin, ikimuistoisin, kaunein tai uskomattomin tarina. Kirjoita sanontoja, lauluja, runoja tai hetkiä. Juuri sinun tarinasi voi päätyä vuonna 2022 maalattavaan meripäivämuraaliin.

Kaikki meripäivätarinoita jakaneet ja yhteystietonsa jättäneet osallistuvat arvontaan. Tarinoita kerätään 31.8.2021 asti osoitteessa https://gest.fi/customers/cgafbj/3429

Meripäivämuraali tehdään yhteistyössä Kotkan Meripäivien, Kymenlaakson Museon ja Mimmit peinttaa -taidekollektiivin kanssa. Projekti on saanut rahoitusta Taiteen edistämiskeskuksesta.