Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 50 000 euron tuki Kotkan uudelle Kulttuuribussi-hankkeelle

Julkaistu 27.05.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 50 000 euron erityisavustuksen hankkeelle, jossa Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut koordinoi 2021-2022 aikana uudenlaista Kulttuuribussi-toimintaa.
Vuodenmittaisessa projektissa tuotetaan interaktiivisia ja osallistavia lastenkulttuurisisältöjä Kotkan kaupungin alueilla, joilla kulttuuritarjontaa on vain vähän.

”Saimme idean kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen, kirjaston ja Kymenlaakson museon yhteisessä ideariihessä”, kertoo Kotkan lastenkulttuurin kehittämispäällikkö Pia Lunkka.

”Ajatuksena on hyödyntää kaupungin kirjastoautoa, joka muutetaan kirjaston kanssa sovittavan kuukausittaisen aikataulun mukaan kulttuuribussiksi, kotipesäksi taiteilijoille, taidesisällöille ja kulttuuritoiminnalle. Bussi toimii alustana, jolla viemme kulttuuri- ja taidesisältöjä koulujen, päiväkotien ja perheiden saavutettavaksi. Hankkeen taidekasvatustyöpajoja ja osallistavaa toimintaa toteutetaan lastenkulttuurikeskuksen, kaupunginkirjaston, Kymenlaakson museon sekä muiden halukkaiden kotkalaisten taide- ja kulttuuriorganisaatioiden ja toimijoiden kanssa”, Lunkka kuvailee.

Kulttuuribussi-toimintaa käynnistellään kesän 2021 aikana, ja se jatkuu 2022 kevääseen saakka. Tämän pilottivaiheen kokemuksia hyödynnetään, kun toimintakonseptia kehitetään edelleen.

Tavoitteena on Kulttuuribussi-toiminnan vakinaistaminen osaksi Kotkan kulttuuripalvelujen tarjontaa myös jatkossa. Tätä varten on haettu rahoitusta Googlen yhteisötukivaroista, ja suunnitteilla on myös yhteistoimintaa sekä yhteistä rahoitushakua Kotkan hyvinvointipalvelujen ja alueen lähikuntien kanssa.