Onnellinen Ankka – osallistava teatteriesitys verkossa lastenkulttuuriviikolla

Julkaistu 14.05.2021

Kotkan kaupunginteatteri ja Kotkan Lastenkulttuurikeskus tarjoavat Onnellinen Ankka -osallistavan teatteriesityksen pienille (noin 3–5 v.) lapsille, osana valtakunnallista lastenkulttuurin juhlaviikkoa 15.–23.5.2021.

Esitys kertoo ankasta, jonka onnellisuutta varjostaa uimataidottomuus ja vesipelko. Ankka on kyvytön sukeltamaan ruokaansa lammikon pohjasta ja päätyy sen vuoksi nälissään varastamaan leipää lammikon viereen lasketusta eväskorista. Onneksi eväskori kuuluu tytölle, joka on valmis opettamaan Ankkaa uimaan!

Esityksessä kuullaan myös sitä varten sävellettyä musiikkia, mm. Ankan Paniikkilaulu ja Tytön Vesi on sun kaveri -kappale. Esityksen rooleissa nähdään sen ideoineet ja työstäneet näyttelijät Eeva Hautala ja Osku Haavisto. Video on kuvattu ja valmistettu Kotkan Kaupunginteatterissa.

Onnellinen Ankka -esitys suunniteltiin, valmistettiin ja kuvattiin koronasulun aikana ilahduttamaan pieniä katsojia. Kotkan kaupunginteatterin ja Kotkan lastenkulttuurikeskuksen yhteistyön ansiosta esityksen voi nähdä suuri joukko.

Onnellinen ankka on katseltavissa Kotkan kaupungin Youtube-kanavalla valtakunnallisen lastenkulttuuriviikon aikana 15.–23. toukokuuta. Osallistava tehtävä löytyy Youtube-videon tekstikentästä sekä Onnellinen ankka -verkkosivulta.

Kotkalaiset päiväkodit ja esikoulut osallistuvat omissa yksiköissään esityksen katsomiseen ja osallistavaan tehtävään.

Valtakunnallinen Lastenkulttuuripäivä 15.5. on lastenkulttuurin yhteinen juhlapäivä. Kyseinen päivä on lastenkulttuuriliiton syntymäpäivä, ja tänä vuonna on 6-vuotisjuhlan aika. Lastenkulttuuria juhlitaan valtakunnallisesti viikon ajan, 15.–23.5.

Katso Onnellinen Ankka -esitys Kotkan kaupungin YouTube-kanavalta

Lisätietoja ja osallistava tehtävä verkkosivulla Onnellinen ankka