Johanna Vehkoo kaupunginkirjaston virtuaalisena kirjailijavieraana 

Julkaistu 21.05.2021

Toimittaja Johanna Vehkoo saapuu virtuaaliselle kirjailijavierailulle Kotkan kaupunginkirjastoon tiistaina 25. toukokuuta klo 17.30.

Miten tunnistaa valeuutisen, infovaikuttamisen, manipuloinnin tai propagandan? Kuinka selvitä totuudenjälkeisenä aikana? Kuntavaalien alla palkittu toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo tarjoaa Kotkan kaupunginkirjaston virtuaaliluennolla tietoa länsimaista demokratiaa rapauttavista ilmiöistä ja konkreettisia keinoja niiden tunnistamiseksi ja torjumiseksi. Vehkoon Ylelle kirjoittama Valheenpaljastaja-juttusarja sai vuonna 2016 Jääraappa-tunnustuspalkinnon avoimuuden edistämisestä yhteiskunnassa. Vuonna 2019 Vehkoo jatkoi aihetta kirjamuodossa kehutussa teoksessa Valheenpaljastajan käsikirja (Kosmos).

Johanna Vehkoo (s. 1976) tunnetaan aktiivisena sananvapauden puolustajana ja medialukutaidon asiantuntijana. Valheenpaljastajan käsikirjan ohella hänen tunnetuimpiin teoksiinsa kuuluu yhdessä kuvataiteilija Emmi Niemisen kanssa tehty verkkovihaa käsittelevä sarjakuva Vihan ja inhon internet (Kosmos 2017), jolle myönnettiin vuoden 2018 Nuori Voima -palkinto. Vehkoon muita teoksia ovat muun muassa Autiopaikoilla: tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille (Teos 2016) sekä Painokoneet seis: kertomuksia uuden journalismin ajasta (Teos 2011). Syksyllä 2021 julkaistaan Vehkoon omakohtainen teos Oikeusjuttu (Kosmos), joka on tositarina yhdestä kunnianloukkausoikeudenkäynnistä, mutta myös laajemmasta ilmiöstä: oikeistotrollien suhteettoman suureksi kasvaneesta vaikutuksesta yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Teams Live -linkki: https://bit.ly/3b7H7Xt

Teams Live -ohje: https://kyyti.finna.fi/themes/custom/files/teams_ohje.pdf