Uimahallit avautuvat vapun jälkeen – rajoituksia puretaan vähitellen

Julkaistu 29.04.2021

Kymenlaaksossa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, joilla pyritään estämään koronaepidemian leviäminen, ovat Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän tekemien linjauksien perusteella voimassa edelleen ja vaikuttavat myös Kotkan kaupungin palveluihin. 
Koronakoordinaatioryhmä kuitenkin totesi keskiviikkona 28.4. Kymenlaakson koronatilanteen paremman suuntauksen jatkuneen, ja ryhmä linjasi maakunnan siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Samalla ryhmä linjasi, että rajoitusten purkamista voidaan jatkaa. Toukokuun alusta rajoituksien purkamista on luvassa kuntien uimahallien ja urheilutilojen käyttöön samoin kirjastojen ja nuorisotilojen käyttöön.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston  4.3. tekemä päätös, jonka mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi (6) henkilöä, on edelleen voimassa (päivitetty 5.5.).

Näin linjaukset vaikuttavat Kotkan kaupungin palveluihin:

Varhaiskasvatus toimii edelleen normaalisti.
Varhaiskasvatuksen asiakaspalvelussa, osoitteessa Laivurinkatu 4, on henkilökohtainen asiointiaika varattava ennakkoon.

Avoimessa varhaiskasvatuksessa perheille on edelleen avointa ulkotoimintaa jokaisella varhaiskasvatusalueella kerran viikossa 31.5. asti. Ulkoilemaan ovat tervetulleita kaikki vauva- ja pikkulapsiperheet. Kerhotoiminta jatkuu ennallaan.

Lukiolaiset palasivat lähiopetukseen

Perusopetuksen ala- että yläkoulujen osalta jatketaan lähimuotoisessa opiskelussa toistaiseksi.

Lukiolaiset palasivat kouluille 29.4. pääsääntöiseen lähiopiskeluun, jota jatketaan toistaiseksi.

Kotkan opiston etäopetus jatkuu pääsääntöisesti 15.5. saakka, tosin suurin osa ryhmistä on jo päättynyt.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Kotkan, Kouvolan ja Savonlinnan kampukset jatkavat etäopetusta kaiken teoriaopetuksen osalta 14.5. saakka. Mikkelin kampus jatkaa hybridimallilla. Käytännön opetus, kuten simulaatiot, laboraatiot ja pajatyöskentelyt, järjestetään kaikilla kampuksella suojauksesta huolehtien.

Liikkuvan nuorisotyön Wauto (Walkers auto) liikkuu alueilla. Nuoret voivat kutsua auton kohtaamispaikkaan ja nuoret kohdataan ulkona.

Alueellisessa nuorisotyössä toimivat yhteisötalo Messi (Kirkkokatu 22 A-talo), nuorisotila Welho (Tarinatie 1) ja nuorisotila Kulma (Karhunkatu 2). Toiminta nuorisotiloilla on alakouluikäisille suunnattua suljettua pienryhmätoimintaa.

Maanantaisin,  torstaisin ja perjantaisin klo 15-21 alueille jalkaudutaan, jolloin voi pyytää ohjaajaa myös kaverikävelylle. Toiminta verkossa jatkuu edelleen.

Ohjaamo Kotka on avoinna toukokuussa ma-to* klo 13-17. (Perjantaisin vain etäpäivystys.)

Ohjaamon lukujärjestyksen mukaisesti asiantuntija tavattavissa Ohjaamolla tai etänä yhdessä Ohjaamo-ohjaajan kanssa.
(*Ohjaamo suljettu to 13.5 ja to 20.5.)

Kirjastoissa lukusalit sekä oleskelutilat avataan ja 15 minuutin asiointirajoitus poistuu. Omatoimikirjastot Karhuvuoressa ja Karhulassa avautuvat arkiaamuisin kello 7.00, mutta iltaisin ja viikonloppuisin omatoimikirjastot eivät ole käytössä.
Kirjastoauto Ilona lähtee ajoon maanantaina 17.5.
Lainaukseen ja palautukseen suositellaan automaateilla asiointia. Kirjastoissa ei järjestetä ryhmävierailuja eikä anneta kasvokkain tapahtuvaa digiopastusta tai muuta lähipalvelua.
Kirjastojen ryhmätyöskentelytilat ja muut varattavat tilat ovat pois käytöstä, eikä tilavarauksia oteta toistaiseksi vastaan. Kaikki kirjaston tapahtumat ja tilaisuudet on peruttu 31.5. saakka. Kirjastoissa on käytössä vain kortti- ja verkkomaksu.

Merikeskus Vellamon museot ja museokauppa ovat avoinna ti-su 10-17. Keskiviikkoiltojen ilmaistunneista on luovuttu toistaiseksi. Ravintola Laakonki on avoinna ti-su 11-16.

Museoiden kävijämäärää rajoitetaan siten, että kahden metrin turvaväli toteutuu. Vellamo suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttämistä. Hygieniasuosituksia ja turvavälejä noudattaen museovieraat ovat lämpimästi tervetulleita!

Koululaisopastuksia voidaan järjestää yhdelle luokalle kerrallaan. Muissa kuin koululaisopastuksissa ryhmän enimmäiskoko on kuusi henkilöä. Kokousvarauksia voidaan ottaa enintään kuuden henkilön ryhmille. Opastus- ja kokousvaraukset info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497. Ohjeet ovat voimassa 1.-16.5.

Lisätiedot https://www.merikeskusvellamo.fi/merikeskus-vellamo-korona/

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa Nelosteatterin ja konserttitalon tapahtumat perutaan.

Kotkan kaupunginteatterin esitykset perutaan koko loppukevään ajalta. Lisätietoa www.kotkanteatteri.fi.
Kymi Sinfoniettan konsertit, joissa on paikan päällä yleisöä, perutaan.
Lisätietoa mm. verkossa toteutettavista esiintymisistä www.kymisinfonietta.fi

Maahanmuuttajien ohjaus-ja neuvontapiste Moona (os. Karhulantie 46) on auki arkipäivinä. Asiakkaita palvellaan turvaetäisyyksin ja maskeja on tarjolla ohjaus- ja neuvontapisteessä. Sekä asiakkaat että palveluneuvojat käyttävät maskeja paikan päällä tapahtuvassa asiakaspalvelutilanteessa.

Uimahallit avataan 3. toukokuuta

Uimahallit ja kuntosalit avataan 3.5. alkaen normaaleilla aukioloajoilla. Sulkuajasta johtunut uimahallien tai kuntosalien asiakasajan menetys hyvitetään palveluiden käynnistyessä automaattisesti. Tilojen asiakasmäärää seurataan ja tarvittaessa rajoitetaan turvavälien noudattamiseksi. Tarpeetonta oleskelua liikuntatiloissa tulee välttää. Uimahallien ohjatut liikuntaryhmät ovat keskeytetty toukokuun ajaksi.
Lisätiedot ja aukioloajat löytyvät liikuntapalveluiden verkkosivuilta: https://www.kotka.fi/vapaa-aika/liikunta/

3.5. alkaen liikunta- ja urheilutoiminnassa sekä muissa ryhmäharrastuksissa noudatetaan seuraavia rajoituksia:

Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.
Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty.

Kilpa- ja huippu-urheilun linjaukset aiemman määritelmän mukaan.

Peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta:

Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa.
Aikuisten peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on toistaiseksi keskeytetty.

  • Kilpa- ja huippu-urheilun linjaukset aiemman määritelmän mukaan.
  • Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä koronarajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.
  • Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin on 16.5. asti Kymenlaaksossa kuusi henkilöä.

Rajoituksia tarkastellaan viikoittain Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän ja Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmän toimesta.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset toimivat normaalisti, ja niitä koskeva turvallisuus- ja maskiohjeistus on ennallaan.

Asiakaspalvelupiste Ruori kaupungintalon pohjakerroksessa palvelee asiakkaita tällä hetkellä normaalisti. Ruorissa asioivien on käytettävä kasvomaskia.
Kaupungintalon muuta asiointia on rajoitettu ja asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla.

Tavallinen torikauppa jatkuu normaalisti sekä Kauppatorilla että Karhulan torilla. Myyjiä on pyydetty hankkimaan myyntipisteisiin käsidesiä ja asiakkaita pyydetään välttämään kokoontumisia.

 

Huom! Tätä uutista täydennetään tilanteen muuttuessa.