Uimalaituri (ID #187)

Julkaistu 09.04.2021

JATKOON, EI ETENE ÄÄNESTYKSEEN

Uimalaituri Itärantaan, Suulisniemeen tai Äijäkkään.

IDEAN HYÖDYT

Olisi kiva käydä iltauinnilla meressä ja pulahdus olisi laiturilta kivempi kun hiekalla.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Idean eteneminen äänestysehdotukseksi edellyttää vielä tarkentamista ja kehittämistä työpajassa. Ideaa käsitellään Karhulan verkkotyöpajassa, joka järjestetään tiistaina 4.5. klo 17-19 (Teams).

____________________

Ideaa käsiteltiin yhteistoiminnallisessa työpajassa ja myös asiantuntijat ovat tehneet ideaan liittyvää lisäselvitystä. Idea ei etene äänestysehdotukseksi, koska uusien uimalaiturien ja uimapaikkojen tekeminen edellyttää paljon ylläpitotyötä, joten ne vaativat laaja-alaisempaa tarkastelua sekä suunnittelua. Osallistuva budjetointi on kertaluonteinen eikä ota huomioon tällaisia jatkuvia ja pitkävaikutteisia kustannuksia.

Laituria käsiteltiin myös osana Äijänniemen kokonaisuutta ja todettiin, että siellä on olemassa vanha kivilaituri. Huonon kunnon ja sääolosuhteiden vuoksi sen kunnostaminen sellaisenaan ei kuitenkaan ole järkevää. Tarpeeksi jämäkän sekä kestävän rakenteen tekeminen nostaa kustannuksia merkittävästi, ja yhteistoiminnallisesti Äijänniemen äänestysehdotuksen painopiste päädyttiin pitämään muissa ehostustoimenpiteissä. Ideasi antoi kuitenkin tulevaisuutta ajatellen tärkeää palautetta siitä, mihin tällaisia paikkoja mahdollisesti toivottaisiin.