Tekonurmikenttä/-kaukalo Otsola-Ristinkallio-Mäntykangas -akselille (ID #204)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Otsola-Ristinkallio-Mäntykangas alueelle tekonurmikenttä tai tekonurmikaukalo. Lisättäisiin Kotkan nuorten liikuntamahdollisuuksia. Näitä kenttiä on ympäri Kotkaa, mutta kyseiseltä alueelta puuttuu. Tällainen voisi olla hyvä esimerkiksi Alaristinkallion leikkikentän alueella, Otsolan koululla, Otsolan päiväkodilla tai Kumparepuistossa.

IDEAN HYÖDYT

Se lisäisi Kotkan lasten ja nuorten liikuntapaikkoja. Voisi myös esimerkiksi kehittää Kumparepuistoa, jos tällaisen liittäisi sinne. Varmasti vaikuttaisi positiivisesti alueen lapsiperheisiin ja nuoriin sekä muutenkin kotkalaisiin.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Varmasti voisi myös toteuttaa talkootyönä. Kysyä alueen perheiltä esimerkiksi apua ja varmasti myös monet eri tahot haluavat auttaa kehittämään lasten ja nuorten hyvinvointia.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulko- ja lähiliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Nämä toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.