Rauhalan alueen ainut pulkkamäki kuntoon! (ID #203)

Julkaistu 15.04.2021

JATKOON 

Rauhalan Mäkitörmänkadun metsäryteikkö kutsuu pieniä poluille. Polut jo ryteikön peitossa ja metsä ummessa. Pellon puolella alueen ainut mäki, jossa lähistön lapset laskevat talvella mäkeä. Metsäryteikkö kuntoon, jossa helppo leikkiä. Puun kaatoa reippaalla kädellä. Mäkeä voisi myöskin kohentaa, jos paukut riittää.

IDEAN HYÖDYT

Alueella paljon lapsia. Esim. tämä parempi pulkkamäki lisäisi lasten sosiaalisia kohtaamisia, joka näinä aikoina erityisen tärkeää (juuri 5 v. varhaiskasvatuskokeilu päättyy, niin lapsille nyt jollain keinoin lisättävä uusia mahdollisuuksia). Vanhemmille helpotusta, ettei aina tarvitse autolla lähteä, vaan hyvä mäki olisi lähellä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Takan polttajat varmasti hakisivat puuta omatoimisesti, jos olisi yleisesti ilmoitettu paikka, jonka kotkalaiset tietäisivät. Lähelle pääsee peräkärryllä jne. Ilmaisesta puusta saisi moni takkapuut tarpeeseen. Metsuri muutaman kerran kesässä ennakkoon ilmoitettuina päivinä kaatohommiin; niin loppuväki tulee varmasti paikalle hakemaan puut pois (osa katkoo omineenkin). Risuille siirtolavat, johon voi jättää rojut. Mäkeä voi sitten hieman kohottaa ja muokata koneellisesti, luonto hoitaa loput.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Tämä idea on edennyt jatkoon, koska asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja todenneet, että se on mahdollista toteuttaa osana osallistuvaa budjetointia.

Toteutuksessa on olennaista asukkaiden osallistuminen tekemiseen. Käytettäväsissä olevalla budjetilla voidaan kuljettaa alueelta pois iso määrä risuja, mutta jos kaupungin tehtäväksi jää kokonaisuudessaan kaataminen, raivaus ja pois kuljettaminen tulee toteutus olemaan huomattavasti suppeampi.

Ideaa jatkojalostetaan Karhulan verkkotyöpajassa, joka on on tiistaina 4.5. klo 17-19 (Teams).