Puukujanteet katujen varsilla (ID #241)

Julkaistu 20.04.2021

EI JATKOON 

Vanhan Karhulan kauppalan istuttamat puukujanteet ovat jo lahoamispisteessä. Esim. Karhulantien ja Turvalantien varsilla. Kaupunginpuutarhuri voi virkatyönään suunnitella uudet puuistutukset. Rusokirsikkapuut olisivat tervetulleita.

IDEAN HYÖDYT

Hyvin hoidetut katuistutukset kohottavat alueiden yleisilmettä. Kukkivat kirsikkapuut houkuttelisivat ihailijoita kauempaakin.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kaupungin puutarhuri

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Pelkästään isojen puiden poistaminen maksaa katualueella noin 1 000 euroa/kappale riippuen kaadon vaikeusasteesta, joten osallistavan budjetoinnin 15 000 eurolla ei tämän kokoluokan hanketta voida lähteä toteuttamaan. Mikäli alueella on vaarallisia puita ne poistetaan kaupungin normaalina työnä.