Pitkänlinjan Bussien odotusaula Karhulaan (ID #229)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Uuden koulu-/monitoimikeskuksen yhteyteen suunniteltava linja-autojen odotustila.

IDEAN HYÖDYT

Esim. Helsingin bussia voisi odotella sisätiloissa.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Monitoimikeskusta suunnittelevilta arkkitehdeilta vaaditaan odotustilan sisältymistä suunnitelmaan. Voihan kirjastokin toimia odotustilana!

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa osana osallistuvaa budjetointia, sillä se ylittää osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue) ja huomioidaan jo osana kaupungin muuta toimintaa.

Karhulan keskustan osayleiskaavan ehdotuksen yhteydessä laaditussa Karhulan keskustan liikennesuunnitelmassa on tarkasteltu joukkoliikenteen järjestämistä ja pysäkkien sijainteja. Koulukeskuksen mahdollinen laajentuminen aiheuttaa muutostarpeita linja-autoliikenteen uudelleen järjestämiselle. Nykyinen linja-autoterminaali on poistumassa, ja Vesitorninkadulle on esitetty paikallisliikenteen pysäkit. Kaukoliikenteen pysäkit on esitetty sijoitettavaksi Karjalanteiden varteen. Mahdolliset odotustilajärjestelyt ratkaistaan joukkoliikenteen pysäkkiratkaisujen tarkemmassa suunnittelussa ja toteutuksessa.

Linkki Karhulan keskustan osayleiskaavan sivuille:

Karhulan keskustan osayleiskaava (Y25)

Lisätietoja yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, puh. 040 620 8620, pauli.korkiakoski@kotka.fi ja kaavoitusarkkitehti Oskari Orenius, puh. 040 358 8831, oskari.orenius@kotka.fi.

Kotkan kaupunki järjestää arkkitehtuurikilpailun koulukeskuksen suunnittelusta.

Lisätietoja:
Kaupunginarkkitehti Leila Hietala, puh. 040 530 4254, leila.hietala@kotka.fi
Asemakaava-arkkitehti Marja Kukkonen, puh. 040 723 6112, marja.kukkonen@kotka.fi
Toimitilapäällikkö Tero Huusko, puh. 040 631 8132, tero.huusko@kotka.fi.